Război total între justiţia din Botoşani şi Federaţia pentru Protecţia Animalelor

Mircea Serbanoiu, presedinte la Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului din România1
Mircea Serbanoiu, presedinte la Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului din România1

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului din România a declanşat un „război împotria poliţiştilor şi procurorilor din Botoşani. Preşedintele acestei organizaţii, Mircea Serbanoiu, a anunţat, marţi seară, la Botoşani, că a deschis o acţiune în instanţă împotriva rezoluţiei procurorilor care au dat soluţie de netrimitere în judecată în dosarul „Masacrul de la Botoşani”.

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului din România acuză poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani că nu şi-au făcut treaba în acest dosar.

În plus, preşedintele federaţiei a făcut o sesizare a Consiliul Superior al Magistraturii împotriva prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, Alina Marciuc, şi a adjunctului său, Daniel Alin Coca. El vrea să facă şi o plângere penală împotriva celor doi pentru „rea credinţă în exercitarea funcţiei” şi ”favorizarea infracţiunilor şi a infractorilor”.

Este inadmisibil ca un organ de cercetare penală să cerceteze o cauză fără cel care a făcut plângerea respectivă. Au încălcat Codul de Procedură Penală. S-au antepronunţat fără măcar să cunoască legislaţia în vigoare”, a spus Mircea Şerbănoiu.

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului din România a făcut o plângere penală împotriva primarului Cătălin Flutur, a viceprimarului Florin Ghiorghiţă, a şefului Serviciului Edilitare, Baze Sportive şi Agrement, Eugen Ţurcanu, a directorului Direcţiei Sanitar Veterinare, Dora Vasiliu, şi a medicului veterinar Cristian Pancu, pe motiv că aceştia ar fi vinovaţi de uciderea, în luna mai a anului trecut, a celor aproape 230 de câini comunitari adăpostiţi la padocurile municipalităţii. Ei sunt acuzaţi că infracţiunile au fost săvârşite în formă continuată, pentru că- spune Şerbănoiu- în 2009 au fost ucişi alţi 243 de câini, iar în 2010 peste 100. 

Primul termen al procesului în ca se judecă plângerea împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată este programat pentru miercuri, 1 februarie, la Judecătoria Botoşani.

O plângere similară a făcut şi Fundaţia Vier Pfoten România, iar procesul are loc tot miercuri.

Masacru la padocul municipalităţii: Peste 200 de câini comunitari ucişi

12 thoughts on “Război total între justiţia din Botoşani şi Federaţia pentru Protecţia Animalelor

  1. „Justitia” din Botosani nu trebuie sa APLICE LEGILE ROMANIEI ? Sau aplica legi create AD-HOC de autoritatile locale ????????? A devenit Botosaniul o ALTA FEUDA?????????? Se pare ca Romania ESTE la ora actuala un stat FEUDAL….fiecare primar , fiecare judet, fiecare oras au pus STAPANIRE totala pe legislatie…si FAC EI LEGILE LOR….PANA CAND? Ce faceti din Romania , voi cei de la POLITIE, DVS, TRIBUNALE si mai ales PRIMARII????????????? Credeti ca NU SE STIE, cel putin in TOATA UE in ce hal se „aplica” legile IN VIGOARE IN ROMANIA??????????? CFe faceti din tara asta ? O TARA unde domnesc FARADELEGILE ???????????? Pana cand o sa se mai PLOCONEASCA POLITIA ( a darei PRIMA datorie este sa-i trimita la judecata pe cei care incalca legile in vigoare ) si JUSTITIE, a carei datorie este SA-I PEDESPSEASCA pe cei care INCALCA legile in vigoare, INDIFERENT CINE SUNT aceeia…Pana cand o sa va mai bateti JOC de tara asta ?

  2. Salut initiativa FPAM si Vier Pfoten impotriva procurorilor care au dat NUP in dosarul de la Botosani. Cei responsabili cu masacrul trebuie sa ia pedeapsa maxima- inchisoare!

  3. Felicitari FPAM! Valoraosa dvs.echipa poate fi numita pe drept cuvant „Humane Society al Romaniei” sau HSUS-ul Romaniei! 🙂 BRAVO, domnilor! 🙂 Cei din diaspora va pretuim enorm pentru demersurile dvs. in directia protectiei si drepturilor animalelor din Romania si va sustinem totodata. Va dorim multe si mari succese in continuare! Romania, din aceste vremuri de azi in care abuzurile si cruzimile asupra animalelor (si a oamenilor totodata) au atins cote fara precedent in Istorie gratie unui guvern inclinat spre „ucidere si dictatura”, are nevoie maxima de oameni de calitatea dvs.! Sa ne traiti intru multi ani si va suntem alaturi mereu!
    ~ Sanda & David Bernazani, USA

  4. Tot ce imi doresc este sa vad ca se face DREPTATE in amarata asta de tara!

    Asemenea jeguri antiumane degenerate trebuie eradicate fara mila din aparatul de stat, din societate… Nu putem sa traim ca fiinte umane demne de lumea civilizata a secolului XXI, lasand asemenea scarnavii sa prolifereze in voie printre noi!

  5. Cei responsabili cu masacrul trebuie sa ia pedeapsa maxima – inchisoare SI INTERZICEREA PRACTICARII ACESTOR OCUPATII, CARE LE-AU FACILITAT COMITEREA UNOR ASEMENEA ORORI! TOTI, inclusiv bestiile de portar, muncitori, samd!

  6. In adapostul de la Botosani nu s-au gasit castroane pentru apa, pentru mancare, absolut nimic deci acei caini sunt pur si simplu infometati si inghetati.Nici nu se asteptau sa le vina un asa necaz pe cap.Sa o vedem pe nemernica de directoare a DSV-ului cum justifica ea ‘bunastarea’ animalelor din acel adapost.Oricum se va lasa cu bubuieli pentru toti cei implicati in gestionarea acelui adapost si moartea a sute de caini lunar.Sa raspunda toti infractorii in fata justitiei (daca mai exista justitie dreapta in tara asta).Moarte PDL-istilor !

  7. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Cum sa dai NUP,la dosarul de la Botosani?In adapost a fost masacru.Cei care au provocat acest masacru sa plateasca cu inchisoarea,iar procurorii care au anchetat acest caz,sa fie trasi la raspundere!
    Felicitari FPAM si Vier Pfoten!

  8. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Felicitari FPAM si Vier Pfoten!Cum sa dai NUP in dosarul de la Botosani,cind la adapost a fost masacru?Judecati si pedepsiti-inchisoare!

  9. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    La inchisoare cu acesti criminali nenorociti!!! Meritati sa stati in carcera fara apa si mancare si sa inghetati de frig!!! Ganditi-va ca aveti (poate) si voi copii si nu v-ar placea sa va chinuie cineva copiii cum ati chinuit voi niste biete animale care nu au gresit nimanui cu nimic!! Faceti de ras rasa umana si „justitia”!!!! Felicitari FPAM si VIER PFOTEN!!!!!

  10. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Felicitari si mult succes. Avem nevoie de un precedent pozitiv ca de aer. Dupa ce pica primii, urmatorii se vor gandi de doua ori cand actioneaza. Acum … nu au frica de nimeni si nimic, ceea ce e foarte grav cand vine vorba de statul de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *