Bugete mai mici pentru instituţiile din subordinea Consiliului Judetean

Bugetul propriu judeţean a fost aprobat, marţi, de consilierii judeţeni. Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a declarat că la fundamentarea veniturilor aferente anului 2012 nu s-au luat în calcul sumele alocate prin Hotărârea de Consiliu Judeţean nr.1-2012, cea  atacată în contencios administrativ de prefectul Cristian Roman, dat fiind faptul că actul atacat este suspendat de drept. Preşedintele CJ a adăugat că instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean vor avea fonduri asigurate pentru salariile angajaţilor pe întregul an.

A trebuit să facem mai multe variante şi tot felul de analize. Este un proiect care are la partea de cheltuieli 324.037.000 lei, la partea de venituri 296.217.000 lei şi se echilibrează pe seama excedentului anului precedent, în sumă totală de 27.820.000 lei. Ne-am străduit să asigurăm funcţionarea relativ normală a instituţiilor care sunt în răspunderea noastră, neputând ca acestor instituţii să le alocăm şi sume pentru cheltuieli de capital. De asemenea, am fost nevoiţi să alocăm minimum necesar pentru continuarea proiectelor finanţate de fonduri europene. În ceea ce priveşte instituţia noastră care se ocupă de Drumuri Judeţene, nu am putut aloca mai mult decât o minimă existenţă, pentru că nu pot să-i spun funcţionare„, a spus Ţâbuleac.

Acesta a precizat că suma repartizată Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri nu poate să acopere contractul încheiat pentru activitatea de iarnă. Şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a primit fonduri mai puţine decât anul trecut. Salariile angajaţilor instituţiilor subordonate CJ vor fi asigurate, fiind prevăzute sume şi pentru diferenţele salariale aferente hotărârilor judecătoreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *