Preşedintele Consiliului Judeţean: A devenit absolut necesară o intervenţie de solicitare privind suplimentarea fondurilor la administraţia centrală pentru Direcţia Judeţeană de Drumuri

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac
Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, va solicita suplimentarea fondurilor la nivel central pentru Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Acesta a declarat că a sperat până în ultimul moment să se ajungă la o înţelegere cu consilierii judeţeni ai PSD şi PNL în privinţa sumelor repartizate acestei unităţi, lucru care nu s-a întâmplat.  Ţâbuleac a adăugat că în cazul în care nu se vor primi fonduri nici de la administraţia centrală, iar Direcţia de Drumuri nu va avea cu ce să achite deszăpezirea, atunci consilierii judeţeni ai USL vor fi traşi la răspundere.

Intenţionat astăzi, în plenul şedinţei, am cerut ca în procesul verbal să fie nominalizaţi consilierii judeţeni care au condus la situaţia absolut neplăcută de a lăsa operatorul nostru de drumuri judeţene fără fonduri în plină iarnă. Sumele puse în dreptul acestui operator nu acoperă nici măcar contravaloarea contractului pentru activităţi specifice iernii. Sigur că, obligat fiind voi face un demers de suplimentare a fondurilor de la administraţia centrală. Sper din tot sufletul ca acest demers să aibă succes. În caz contrar, consilierii judeţeni care au condus la o asemenea situaţie neplăcută, poartă toată răspunderea„, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit acestuia. Legea administraţiei publice locale prevede faptul că în anumite situaţii consilierul judeţean răspunde pentru modul în care şi-a exercitat votul.

Dacă urmare a unui vot executat greşit se generează o anumită pagubă, în mod firesc consilierul judeţean poate fi dat în judecată şi pus la plată. Sper să nu se ajungă într-o situaţie atât de neplăcută, dar este o posibilitate prevăzută de lege. Am sperat până în ultima clipă că vom ajunge la o înţelegere şi vom reface hotărârea de alocare pe unităţi administrativ teritoriale. Văzând că lucrul acesta nu s-a materializat nici măcar astăzi, atunci am fost nevoiţi să aprobăm bugetul propriu al judeţului fără aceste sume, fără sumele de echilibrare şi cele pentru drumuri, situaţie în care a devenit absolut necesară o intervenţie de solicitare privind suplimentarea fondurilor„, a adăugat Ţâbuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *