Divergenţe între directorii de la Teatrul Mihai Eminescu

Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu
Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu

Directorul Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, Traian Apetrei, se află în divergenţe cu directorul artistic al instituţiei, consilierul local Volinaşi Costin. Neînţelegerile dintre cei doi au devenit evidente, după ce marţi, în şedinţa Consiliului Local (CL), Volinaşi Costin l-a atacat pe Apetrei spunând că acesta nu vine niciodată la şedinţele CL, deşi aceasta este o obligaţie. În plus, directorul artistic a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a şedinţei a unui proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcţii şi a organigramei Teatrului Mihai Eminescu, pe motiv că acestea nu au fost discutate în Consiliul de Administraţie.

Apar nişte modificări aici (n.r.- în organigramă) nejustificate. Fac parte din Consiliul de Administraţie. Nu am fost informat. De aceea, rog colegii şi propun să amânăm acest proiect.Managerul trebuie să fie prezent aici. Nu este. Şi mereu nu vine”, a spus Volinaşi Costin.

Volin Costin la sedinta Consiliului Local de luni
Volin Costin la sedinta Consiliului Local de luni

Primarul a susţinut că şi-a însuşit organigrama făcută de Traian Apetrei şi a cerut consilierilor să voteze. De altfel, noua organigramă a fost votată.

În replică, Traian Apetrei consideră că atitudinea adjunctului său este „incredibilă”. El susţine că modificările din organigramă erau strict formale şi nu produceau efecte negative asupra instituţiei.

Are un conflict cu mine. Nu suportă. El se vrea director. S-a vrut directorul teatrelor din România”, a spus Apetrei.

Directorul teatrului nu exclude posibilitatea de a renunţa la colaborarea cu Costin ca director adjunct.

Nu poţi să ai un director adjunct care vrea altceva decât directorul. Unul din doi nu îşi are locul acolo. O să aprecieze Consiliul Municipal”, a adăugat Apetrei.

3 thoughts on “Divergenţe între directorii de la Teatrul Mihai Eminescu

  1. e de preferat la conducerea Teatrului M. Eminescu un profesionist (vezi Volinas Costin decat un securisto-turnator-informator (vezi Traian Apetrei)

  2. Voi, cei care va exprimati opinia in ziar ati fost in ultimii 5 ani la teatru?
    Sunt convinsa ca nu. Directorul artistic ar face bine sa devina un simplu actor. A dovedit in decursul anilor ca este un risipitor de fonduri publice. Managerii profesionisti nu trebuie neaparat sa fie actori.De altfel, foarte putini actori au dovedit reale calitati de manageri. Acestia , de cele mai multe ori, iau decizii incorecte, voluntare, urmarind doar interesele lor personale.Iar organigrama de la Teatrul Eminescu este mult prea umflata.
    La ora actuala, de departe Traian Apetrei este net superior – in calitate de manager – in comparatie cu Volinas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *