Consilierii judeteni ai USL nu au fost de acord cu revocarea hotararii de CJ privind repartizarea bugetelor catre primarii

consiliu judetean- consilieri PNLConsilierii judeteni ai USL nu au votat proiectul privind revocarea hotaririi de Consiliu Judetean privind repartizarea bugetelor catre primarii si Directia Judeteana de Drumuri si Poduri. In ciuda numeroaselor interventii facute de consilierii judeteni ai PDL si PRM, dar si al presedintelui Consiliului Judetean privind consecintele acestei hotariri, consilierii judeteni nu au votat.  Doar un singur consilier judetean al PSD, respectiv Mihai Darie, s-a abtinut, ceilalti consilieri ai USL, in numar de 17, s-au impotrivit, iar zece consilieri ai PDL au votat proiectul.

Presedintele Consiliului Judetean a spus secretarului judetului, Stelica Bejenariu, sa consemneze in procesul verbal numele nominale ale tuturor consilierilor judeteni care s-au impotrivit acestui proiect.

Avind in vedere motivele invocate in contestatiile depuse la aceasta hotarire, am elaborat acest proiect de revocare si va solicit punctul de vedere. Eu am mai spus-o si o spun si acum, Hotarirea de Consiliu Judetean nr 1 din 2012 nu a fost adoptata in mod just, ca nu respecta nici limitele minime si maxime rezonabile, daraminte sa fie si in spiritul legii. Este pacat ca am ajuns ca si for deliberativ al acestui judet in situatii de blocaj, situatie care pina la urma ne va conduce la a nu putea sa folosim la nivelul judetului Botosani sumele de echilibrarea care au ca si destinatie finantarea programelor de dezvoltare locala si sumele prevazute pentru intretinerea drumurile judetene si comunale„, a spus presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tibuleac.

Nici macar propunerea primarului de Cosula, primar PSD, nu a schimbat atitudinea consilierilor USL. Acesta a propus in cadrul sedintei de Consiliu Judetean ca primariile USL sa cedeze 10% din sumele alocate prin Hotarirea de Consiliu Judetean.

As dori sa il intreb pe domnul Arosoaie daca nu considera in al 12-lea ceas ca trebuie revizuit aceasta defalcare a sumelor, in sensul alocarii unei sume considerabile pentru Directia Judeteana de Drumuri si Poduri. Intr-o forma dictatoriala, pentru ca nu ati dat nicio explicatie, ati votat si vreau sa va intreb daca ati dormit linistit. Nu mi-as dori sa ma pun in pielea dumnealui„, a spus consilierul judetean al PDL, Ion Diaconu.

3 thoughts on “Consilierii judeteni ai USL nu au fost de acord cu revocarea hotararii de CJ privind repartizarea bugetelor catre primarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *