Directorii de şcoli, atenţionaţi de IŞJ să facă prezenţa elevilor navetişti pe perioada temperaturilor scăzute şi să anunţe din timp suspendarea cursurilor

elevi la oreInspectoratul Şcolar Judeţean a transmis o notă în şcoli privind măsurile pe care vor trebui să le ia directorii pe perioada cât judeţul Botoşani se află sub incidenţa codului portocaliu de ger. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, directorii de şcoli vor trebui să anunţe din timp copiii sa nu vina la scoala daca temperatura din salile de clasa este improprie sau daca microbuzul scolar este defect, solicitând anularea cursurilor. 

Inlaturati gheata de la intrarea in cladirea scolii, turturii de gheata de la marginea acoperisurilor, eventual si stratul de zapada de pe acoperis, pentru a preintampina orice accident nedorit. Daca temperatura in salile de clasa este mai mica, dar nu intr-atat incat sa suspendati cursurile, reduceti durata orelor si a pauzelor„, se spune în nota trimisă.

Conducerea IŞJ a cerut, de asemenea, directorilor de şcoli să nu trimită copiii mici acasă până nu vine unul dintre parinti sau tutorele legal pentru a-i prelua si a-i duce in siguranta, iar în fiecare dimineaţă să se facă prezenţa copiilor navetisti de la tara, pentru a verifica daca acestia au plecat spre scoala si nu cumva au patit ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *