Centrul de noapte, plin de persoane fără adăpost

razie boschetari 1 Gerul a umplut Centrul de noapte din Botoşani. Reprezentanţii Primăriei Botoşani susţin că numărul de locuri a fost ocupat în totalitate, de aceea persoanele fără adăpost care vor mai fi identificate pe străzi în zilele următoare vor fi direcţionate către spitalele care dispun de locuri pentru astfel de cazuri.  Centrul de noapte numără 18 locuri de cazare.

Nu putem să-i ducem pe toţi la adăpostul de noapte. Noi i-am identificat pe absolut toţi, dar nu poţi să-i duci cu forţa. Cei mai mulţi refuză. S-au identificat la nivel de municipalitate o serie de locuri de cazare. Noi nu am putut să oferim decât 18 locuri. Dar ştiu că mai sunt locuri în spitale. Noi am cazat şi am depăşit şi numărul. Suntem cu două persoane în plus faţă de posibilităţile de cazare„, a spus primarul Cătălin Flutur.

Având în vedere condiţiile climatice din această perioadă, pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost, Poliţia municipiului Botoşani a organizat, luni seară, o nouă acţiune, ocazie cu care au fost identificate patru persoane fără adăpost în diferite locuri din municipiul Botoşani. 

S-a solicitat intervenţia ambulanţei care i-a preluat și condus la Centrul Social de Urgențe din Botoșani. 

Reprezentanţii Primăriei Botoşani susţin că din cele peste 50 de persoane fără adăpost identificate, mai bine de jumătate nu sunt din municipiul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *