Personalul TESA de la cele trei spitale comasate la Spitalul Judeţean, triate prin concurs. Vezi unde sunt posturi libere

medicul Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judetean
medicul Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judetean

Noua structură a Spitalului Judeţean după comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie va fi supusă spre aprobare Consiliului Judeţean, după care va fi trimisă spre avizare la Ministerul Sănătăţii.  Asta după publicarea Hotărârii de Guvern privind comasarea spitalelor din Botoşani în Monitorul Oficial.

Medicul Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că activitatea spitalelor rămâne la fel, modificări urmând a fi operate doar la personalul TESA. Astfel, pentru început va fi preluat întreg personalul TESA, după care trierea acestora se va face printr-un concurs, urmând să fie preluat doar personalul de care are nevoie spitalul. Mimor susţine că la ora actuală sunt posturi vacante pe anumite specializări, care vor putea fi ocupate de personalul nemedical de la cele trei spitale.

Preiau tot personalul, după care opresc după legea 1224 ceea ce am nevoie. Şi asta se va face printr-un concurs, pentru că sunt posturi vacante. De exemplu, la serviciul RUNOS sunt două posturi vacante, deci două vor fi scoase la concurs. La biroul Tehnic sunt trei posturi vacante, la Aprovizionare două, la Achiziţii trei şi mai sunt şi altele. Pe aceste posturi pot concura personal din cele trei spitale. Personalul de acolo va fi triat în urma unui examen„, a spus Ovidiu Mimor.

Managerii celor trei spitale vor trece pe funcţii de execuţie, după 30 de zile de la publicarea hotărârii respective în Monitorul Oficial.

De asemenea, şefii de secţie care sunt fără examen vor trebui să susţină un astfel de concurs. Acest lucru se va întâmpla doar la cele trei spitale.

„Cei care nu au dat examenul de şef de secţie nu pot să semneze un contract pe un an. Voi scoate la concurs posturile de şefi de secţii, pentru a putea fi ocupate şi a se intra în legalitate, lucru care până acum nu s-a întâmplat la cele trei spitale”, a adăugat Mimor.

Acesta a ţiunut să mai precizeze că nu se va modifică structura celor trei spitale preluate prin comasare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *