Aproape 100 de elevi nu au ajuns, luni, la şcoală din cauza gerului

Temperaturile scăzute au dat peste cap şi procesul instructiv-educativ din şcolile din judeţ. Un număr de 65 de elevi nu au putut ajuge, luni, la cursuri, la Şcoala Cristineşti din cauză că microbuzul de transport şcolar s-a defectat. Copii erau transportaţi din localităţile Dămileni şi Baranca la Şcoala din Cristineşti.

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că cel mai probabil cei 65 de elevi nu vor merge la şcoală nici marţi. De asemenea, la Şcoala 7 din Botoşani a fost redus programul elevilor, din cauza frigului instalat în sălile de clasă.

O defecţiune la reţeua termică a Modern Calor a făcut ca de vineri să nu mai fie încălzite sălile de clasă.

„O conductă de la Modern Calor a prins un dop de gheaţă şi de vineri nu a mai fost căldură în şcoală. S-a decis reducerea programului. Luni, s-a reluat agentul teremic, însă clasele erau reci. Astfel, programul a fost redus la 40 min şi 5 minute pauza. Este posibil ca şi marţi dimineaţă să se înveţe după un program redus„, a precizat Daniel Botezatu.

De asemenea, un număr de 23 de elevi de la Liceul Şendriceni nu au putut ajunge la cursuri tot din cauza temperaturilor scăzute.

Temperaturile exterioare vor scădea şi mai mult în zilele următoare. Meteorologii au emis o avertizare de Cod portocaliu de ger pentru judeţul Botoşani. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade, atenţionarea fiind dată pentru intervalul 30 ianuarie- 3 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *