Primarul oraşului Săveni,Relu Târzioru: Nu este legal ca bugetul primăriilor să fie blocat

Relu Tarzioru, primarul orasului Saveni

Primarul oraşului Săveni consideră că nu este legal ca bugetul primăriilor să fie blocat. Relu Târzioru susţine că sumele pe acest an au fost repartizate prin hotărâre de Consiliu Judeţean şi comunicate primăriilor, iar Direcţia de Finanţe trebuie să respecte legea. Şi asta în condiţiile în care, mai spune Relu Târzioru, contestaţia Instituţiei Prefectului nu este legală.

Finanţele, în baza cărui act normativ blochează bugetele locale. Cred că ar trebui să se respecte legea, aşa cum şi noi respectăm legea. Sumele au fost votate de Consiliu Judeţean. Atâta timp cât nu este contestat bugetul legal, Finanţele nu ar trebui să blocheze bugetul. Chiar dacă ne blochează bugetul, noi ne descurcăm. Nu ştiu ce vor face cei de la Drumuri Judeţene„, a spus primarul oraşului Săveni.

Autorităţile administraţiei publice locale vor putea aproba bugetele proprii, fără a include sumele alocate prin hotărârea de Consiliu Judeţean atacată în instanţă de Instituţia Prefectului.

Potrivit legislaţiei în vigoare, actul atacat este suspendat de drept, Consiliul Judeţean Botoşani, consiliile locale şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice fiind notificate în acest sens.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a repus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din 31 ianuarie, revocarea hotărârii privind repartizarea bugetelor către primării, tocmai în ideea ca primăriile să se poată folosi şi de aceşti bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *