O nouă scădere a prețului gigacaloriei, operată de Modern Calor

Modern CalorPrețul energiei termice livrate utilizatorilor racodați direct la rețeaua de transport a Modern Calor, respectiv instituții publice, unități bugetare și agenți economici, se reduce de la 200 lei / Gcal la 199 lei/Gcal, iar cel pentru energia termică livrată populației municipiului Botoșani, scade de la 420 lei/Gcal la 419 lei/Gcal. Aceasta este prima scadere a preţului de producţie, transport și distribuţie a gigacaloriei din acest an, după ce anul trecut au fost operate două astfel de reduceri. Reprezentanții Primăriei Botoșani susțin că această scădere va permite reducerea subvențiilor alocate de la bugetul local în 2012.

Îmbucurător este faptul că nu crește. Este o scădere nesemnificativă, dar îmbucurător este faptul că suntem în al treilea an consecutiv când prețul energiei termice nu a crescut, din contra a scăzut la fiecare aprobare a prețului pentru gigacalorie. După ce se va da drumul la toată partea de investiții la noul CET, se va tăia și subvenția de la Consiliul Local. Ținta Modern Calor și a Consiliului Local este ca începând la 2014-2015, Modern Calor să nu mai primească subvenție de la Consiliu Local, ci să aducă profit”, a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Proiectul de hotărâre privind această reducere va fi supus spre aprobare în ședința de Consiliu Local de pe 31 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *