Doi pietoni, loviţi de un şofer de 28 de ani, la intersecţia Primăverii cu Octav Onicescu

Un tânăr de 28 ani, din municipiul Botoşani, a lovit din plin două persoane care s-au angajat în traversarea străzii. Claudiu Ioan H. conducea un autoturism pe strada Primăverii din municipiu. Ajuns la intersecţia cu strada Octav Onicescu, pătrunde în  intersecţie pe culoarea galbenă a semaforului electric, împrejurare în care surprinde și accidentează două persoane, un adult şi un minor, care se angajaseră în traversarea străzii pe culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune, destinat traversării pietonilor.

 În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoara a minorului de 10 ani, din municipiul Botoșani. Acesta  a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Botoşani, unde a primit îngrijiri medicale, rămânând internat.

Celălalt pieton implicat în evenimentul rutier a părăsit locul accidentului până la sosirea poliţiei și nu a fost identificat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ; i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Primele cercetări efectuate la faţa locului au stabilit că accidentul rutier s-a produs atât din vina conducătorul auto, care nu a respectat normele legale referitoare la pătrunderea în  intersecţie pe culoarea galbenă a semaforului, cât și din vina minorului, care nu a respectat regulile referitoare la traversarea străzii într-o intersecţie dirijată prin semafoare electrice.

Şoferul este cercetat pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *