Noile maşini de pompieri pentru ISU, blocate

pompieri incendiu St.LuchianAsociatia Euronest a reziliat un contract de 8,7 milioane de lei si a executat o scrisoare de buna executie de aporape 900.000 lei.

Sefii Asociatiei Euronest incearca sa rezolve problemele create de cistigatorul unei licitatii de livrare a 11 autospeciale. Societatea Romprim din Bucuresti a cistigat licitatia organizata de Euronest cu o oferta de 8,77 milioane de lei, fara TVA, dar sefii Euronest au reziliat contractul cu ea si a obtinut si unele despagubiri.

Am reziliat contractul cu ei din cauza ca nu au respectat prevederile contractuale. Autospecialele nu respectau dimensiunile cerute, aveau rezervoarele de combustibil mult prea mici, in plus au depasit si termenul de livrare. Am informat Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice in legatura cu situatia aceasta. Ei au depus o plingere la Tribunalul Bucuresti si la Curtea de Apel Iasi, spunind ca din cauza informarii noastre de la ANRMAP nu mai pot participa la licitatii. Intr-adevar, autoritatile contractante pot vedea ca noi ne-am plins de ei si pot sa refuze participarea lor la licitatii, dar Romprim a mai participat si cistigat alte licitatii ulterioare. La Curtea de Apel si-au retras plingerea, iar la Tribunal am cistigat luni„, a declarat Alina Popa, managerul de proiect.

Aceasta a adaugat ca societatea a pierdut aproape 900.000 de lei, prin executia scrisorii de garantie bancara de buna executie. „Am facut o noua licitatie. Cistigator a fost Automotive Service SRL Medias, cu o oferta de 11,55 milioane de lei, fara TVA. Speram ca autospecialele sa ajunga in vara. Pentru judetul Iasi sint destinate doua dintre acestea„, a mai declarat Alina Popa.

Asociatia Euronest reuneste pe linga Iasi alte cinci judete – Bacau, Neamt, Botosani, Vaslui si Suceava, si isi propune crearea la nivelul Regiunii de Nord-Est a unui program de tip SMURD. Proiectul prevede achizitia mai multor tipuri de autospeciale, dar si crearea unui centru mobil de comanda. Autospecialele vor intra in patrimoniul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din cele sase judete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *