Comunele din judeţ, lăsate fără pază

sedinta Colegiu prefectural primariPrimarii din judeţul Botoşani s-au plâns prefectului judeţului, în cadrul Colegiului prefectural, că nu mai pot organiza serviciul de pază în comună şi asta pentru că din organigrama pe acest an au dispărut aceste posturi, iar primăria nu îşi permite să angajeze cu bani din buget firme de specialitate. Primarii spun că, în asemenea condiţii, oamenii vor trebui să-şi păzească singuri bunurile, iar ei nu vor să fie traşi la răspundere.

Cred că este o greşeală, pentru că din organigramă au fost scoase posturile de paznic. De la 1 ianuarie, nu am mai prins aceste posturi pentru că au fost scoase de la finanţare şi nu se mai poate organiza paza locală„, a spus primarul unei comune din judeţ.

Preşedintele Asociaţiei Comunelor din Botoşani, Vasile Capotă, le-a sugerat primarilor să se asocieze între comune în vederea organizării serviciului de pază. O altă sugestie a fost aceea de înfiinţare a poliţiei locale.

Noi suntem patru comune, respectiv Suharău, Mitoc, Ibăneşti şi Pomârla, care ne-am asociat şi vom face un serviciu de pază la nivelul celor patru comune. Nu intră în numărul de personal, iar banii se plătesc de la servicii. Am mers pe acest sistem, pentru că am ajuns la concluzia că cei de la firmele private iau mulţi bani şi nu fac nimic. Trei ani de zile am avut pază cu o firmă privată. Firmele de pază au o înţelegere tacită şi au făcut un sistem foarte clar de încasare a banilor şi de cât mai puţine servicii. Şi am ajuns la concluzia să ne plătim noi banii„, a spus Capotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *