Unirea Mică, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” Botoşani

Celebrarea celor 153 de ani de la Mica Unire a fost marcată cum se cuvine la Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani.  Cu această ocazie, Instituţia de cultură judeţeană a organizat numeroase manifestări culturale şi expoziţii tematice,  la care au participat, alături de prietenii bibliotecii, utilizatori de toate vârstele,  copii şi cadre didactice.

Filiala nr. 1 Primăverii a deschis seria acţiunilor cu “Unirea principatelor române-O zi a împlinirilor”. Tema manifestării la care au participat copiii clasei a IV-a C de la Scoala 13 Botoşani (prof. Paraschiva Păucă) a fost cunoaşterea şi respectarea valorilor fundamentale ale istoriei şi culturi românesti.

La Secţia de Împrumut Carte pentru Copii, a fost vernisată expoziţia de carte “Moş Ion Roată şi Unirea”.  Aceeaşi secţie a organizat expoziţia de lucrări plastice dedicată Unirii Principatelor române din 1859 – “Unire în cuget şi simţiri”. Colaboratori şi participanţi la această acţiune au fost Grădiniţa nr. 4 Botoşani – (Prof. Miron Nela şi Educ. Ceomîrtan Aurelia), Grădiniţa nr. 9 – (Educ. Huţu Cătălina), precum şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani-  (Prof. Miron Ioan).

Copiii de la Şcoala cu clasele I-VIII Corlăteni (director Gabriela-Mimi URSACHI-DOGARIU) au prezentat programul “Unirea în literatură”. Din cadrul evenimentului au făcut parte două scenete ce au avut mare priză la public: „Copiii cântă Hora Unirii” şi „Moş Ion Roată şi Unirea”

Trebuie de asemenea precizat că, pentru aproape 3 săptămâni, în incinta Cabinetul de Numismatică şi Filatelie al Bibliotecii Botoşani, doritorii pot vizita şi admira exponatele de filiatelie, numismatică şi medalistică dedicate unirii Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească, înfăptuită la 24 ianuarie 1859. Expoziţie este organizată de bibliotecar Mihai Cornaci.

Seria de activităţi propuse de Biblioteca Botoşani continuă şi în săptămâna următoare, când, în incinta Mediatecii de pe Strada Unirii se va desfăşura o nouă etapă, a III-a, de cursuri gratuite de operare pe calculator pentru pensionari.

Cursurile se vor desfăşura în perioada 30 ianuarie 2012- 3 februarie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *