Deputatul PSD, Andrei Dolineaschi: Decizia Curţii Constituţionale este o victorie a oamenilor care au ieşit din casă

Deputat Andrei Dolineaschi
Deputat Andrei Dolineaschi

Deputatul PSD, Andrei Dolineaschi, a declarat miercuri, 25 ianuarie, că decizia Curţii Constituţionale de a respinge comasarea alegerilor reprezintă o nouă victorie a cetăţenilor care au ieşit în stradă în cele 12 zile de proteste.

Este o victorie a oamenilor care au ieşit din casă pentru a apăra democraţia din ţara noastră. Una din cererile principale ale protestatarilor a fost „Anticipate, nu comasate!”. Cred că judecătorii Curţii Constituţionale nu au avut curajul să mai ia o decizie strâmbă, împotriva democraţiei din România. Este o nouă victorie, după retragerea Legii Sănătăţii, reabilitarea medicului Raed Arafat şi demiterea ministrului de Externe, Theodor Baconschi”, a declarat deputatul PSD.

Cu această ocazie, social-democratul a arătat că prezenţa în Parlament a deputaţilor şi senatorilor USL a contat foarte mult în anumite momente cheie: „Moţiunile de cenzură ale USL au reuşit să oprească cel puţin două abuzuri mari ale actualului Executiv: am reuşit să oprim Guvernul când a vrut să taie pensiile, iar acum am reuşit din nou să împiedicăm comasarea alegerilor care ar fi însemnat sfârşitul democraţiei din România.”

Dolineaschi consideră că Executivul are acum un nou motiv să îşi dea demisia, după eşecul în adoptarea unei legi pe care şi-a angajat răspunderea. „Există o vorbă în popor care spune că atunci când mai mulţi îţi spun că eşti beat, te duci şi te culci. Cetăţenii cer guvernului să plece, opoziţia cere guvernului să plece şi iată că şi Curtea Constituţională îi spune Guvernului că e în neregulă. Deci cel mai înţelept pentru Guvernul Boc ar fi să îşi dea demisia pentru a începe procedura alegerilor anticipate. Dacă şi-au angajat răspunderea, iar legea nu a trecut, înseamnă că acum trebuie să răspundă cu propriile funcţii”, a mai spus social-democratul.

Acesta consideră că primarii PDL vor fi primii care vor deconta valul de nemulţumiri exprimate în cele 12 zile de proteste. „Chiar şi în cazul unor primari buni ai PDL, care au avut multe fonduri de la guvern, oamenii îi vor sancţiona pentru apartenenţa lor politică la un partid care a făcut mult rău României. Mai mult, oamenii au fost învăţaţi chiar de către PDL că e bine să ai primari din partidul care guvernează, iar acum nimeni nu mai crede că PDL va mai fi în viitoarea guvernare. Deci tot răul pe care l-au făcut în ultimii ani se întoarce acum împotriva lor”, a subliniat Dolineaschi, care a dezvăluit că a primit deja semnale din partea unor edili democrat-liberali din judeţ care ar dori să vină în USL.

7 thoughts on “Deputatul PSD, Andrei Dolineaschi: Decizia Curţii Constituţionale este o victorie a oamenilor care au ieşit din casă

  1. bolsevici imputiti va convine sa cheltuiti banii prin campanii in loc sa ii investiti in ceva util pentru comunitatile in care traiti!!!Toti va ganditi numa cum sa prindeti puterea ca sa puteti fura..va tot luati de pd-l si de Basescu dar voi sunteti mafia cea mai mare,cei mai imputiti!

  2. Nu este o victorie! este o infrangere..daca erau alegeri comasate erau economisiti bani din bugetul statului..asa se cheltuie aiurea..si usl-ul da vina pe guvern…

  3. Ce victorie?? este infrangere dupa cum a zis si “botosani”, daca erau alegeri comasate erau economisiti bani din bugetul statului ! usl` urmareste sa faca rau sa poata invinovati guvernu, ajungand sa fie simpatizati de popor, si odata ajunsi la putere… stiu ei ce au de facut !

  4. NU!! nu este o victorie a cetatenilor ci o infrangere. de ce? va raspund tot eu..Daca alegerile erau comasate se economiseau foarte multi bani la bugetul statului, si se facea altceva cu el. Asa, se vor pierde bani aiurea..

  5. Lumea se plange de criza. Dar daca alegerile erau comasate, se faceau economii la bugetul statului. Asa ca nu este nici o victorie, este o infrangere pe care o sa o resimtim cu totii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com