Prefectul vrea staţie mobilă pentru eliberarea paşapoartelor la Dorohoi şi Darabani

Colegiu prefecturalPrefectul Cristian Roman vrea să înfiinţeze o staţie mobilă de preluare a cererilor pentru eliberare de paşapoarte electronice la Dorohoi şi Darabani. Măsura va fi luată pentru a-i scuti pe botoşănenii din zona respectivă să mai bată un drum până la Botoşani în vederea obţinerii unui paşaport.

 Prefectul i-a consultat, miercuri, în cadrul Colegiului Prefectural, pe primarii din judeţ cu privire la măsura care doreşte să o implementeze.

În momentul de faţă, avem un sediu bine dotat, cu aparatură care funcţionează doar în municipiul Botoşani. Dorim să înfiinţăm la Dorohoi, cu sprijinul autorităţilor, o staţie mobilă pentru eliberarea de paşapoarte, astfel încât să nu mai plimbăm zona din nord, nord-vestul judeţului şi ca o dată sau de două ori pe săptămână sau ori de câte ori se impune să aducem o staţie de preluare imagini„, a spus prefectul.

Potrivit unei situaţii a Serviciului Public Comunitar de Eliberare şi Evidenţă a Paşapoartelor, cele mai multe solicitări de paşapoarte, respectiv 52%, vin din zona Botoşani, 16, 6% din zona Dorohoi, 8,2 % Săveni, Darabani 8%, Truşeşti-Ştefăneşti 4,8%, şi 3,6% de la Bucecea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *