Greva generală în învăţământ, programată să înceapă din 6 februarie

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani spun că până la sfârşitul acestei săptămâni vor avea rezultatele consultării profesorilor cu privire la eventualitatea declanşării unei greve generale în învăţământ. Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani, a declarat că în principiu greva generală în învăţământ a fost programată pentru 6 februarie, însă la Botoşani va fi foarte greu de organizat o astfel de acţiune de protest, în condiţiile în care într-o şcoală sunt profesori de la ambele sindicate din învăţământ, iar despre intenţia privind declanşarea unei greve s-a vorbit doar la LSI.

Acum depinde şi de rezultatul pe care îl avem la referendum. Nu pot să spun la această dată că vom avea grevă la nivelul organizaţiei noastre sindicale. Din nou întâmpinăm aceeaşi problemă: faptul că la nivelul judeţului Botoşani personalul din învăţământ este scindat în cele două sindicate şi în şcoli unde există membri din cele două sindicate este destul de greu de organizat o grevă. Poate ar fi fost bine dacă şi ideea de a declanşa greva era mai bine negociată între sindicatele din învăţământ, astfel încât la această acţiune să poată adera toată lumea„, a spus Liviu Axinte.

Liderul LSI susţine că în şcoli sunt situaţii diferite în ceea ce priveşte ideea aderării cadrelor didactice la greva generală. Dacă în unele şcoli procentul de aderare la grevă este de 90%, în altele cadrele didactice au refuzat să intre în grevă, considerând că forma  de protest nu ar duce la rezolvarea situaţiei în care se află învăţământul la ora actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *