Profesorii de la liceele tehnologice rămân fără catedre

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Zeci de cadre didactice, în special care predau la liceele tehnologice, vor rămâne fără catedre în anul şcolar viitor. Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, a declarat că restrângerile de activitate vor afecta profesori pe mai multe discipline şi că acestea sunt mai multe decât anul trecut. De aceea, există riscul ca o parte dintre retrângeri să rămână nerezolvate, pentru că, mai spune liderul LSI, şi soluţii de rezolvare sunt mai puţine.

În şcoli se desfăşoară această etapă de mişcare a personalului didactic şi din discuţiile avute cu colegi, din liceele tehnice, anul acesta se vor înregistra foarte multe situaţii de restrângeri de activitate. De aceea, ar fi nevoie ca Inspectoratul Şcolar să se implice în toate etapele de mişcare a personalului didactic, aşa cum stabileşte metodologia, în sensul verificării încadrărilor din şcoli şi a declarării în totalitate a orelor disponibile în aceste şcoli, astfel încât să poată fi rezolvată problema personalului didactic titular, care va fi afectat de restrângeri„, a spus Liviu Axinte.

Potrivit acestuia, cele mai multe restrângeri de activitate vor fi în anul şcolar viitor la Grup Şcolar Textil, Grup Şcolar „Elie Radu”, Liceul Agricol, precum şi în unele şcoli generale, unde numărul de clase a scăzut în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *