Preţul la serviciul de canalizarea ar putea fi majorat cu 20%, din iunie

Nova ApaservReprezentanţii Nova Apaserv susţin că majorarea la serviciul de canalizare va fi de până la 20% şi este impusă prin proiectul POS Mediu, derulat la nivelul judeţului cu fonduri europene şi care va viza extinderea şi modermizarea sistemelor de apă şi canalizare.

Cristian Romanovschi, şeful serviciului comercial din cadrul Nova Apaserv, a declarat că s-ar putea opera o majorare şi a preţului la apă însă nesemnificativă, de 1%, ceea ce ar însemna un plus de 2 bani la m.c de apă.

Preţul apei a fost majorat anul trecut funcţie de rata inflaţiei şi va fi majorat şi anul acesta după acelaşi considerent. Chiar dacă va fi majorat preţul la serviciul de canalizare, reprezentanţii societăţii susţin că acesta este net inferior celui din alte judeţe ale ţării.

„Exista creşteri datorită proiectului pe POS Mediu. Există un model financiar care spune că, ca să putem rezista la acel procent, care reprezintă contribuţia societăţii, trebuie făcute creşteri. Pe de ală parte, pot exista creşteri de tarif şi datorită inflaţiei. Aş putea să spun că actualizarea ratei inflaţiei pe 2011, din câte ştiu, este undeva la luna martie şi a fost undeva la 1%. Deci, o majorare cu 1% este foarte puţin la apă. În modelul financiar, pe de altă parte, la proiectul care se realizează pe POS Mediu sunt prinse nişte creşteri, iar creşterile sunt numai pe canal şi vor fi de 20%, însă după jumătatea anului 2012, undeva la 1 iulie”, a precizat Cristian Romanovschi.

La ora actuală, tariful la apă este de 2,62 lei mc fără TVA. Tarifele la serviciul de canalizare diferă însă.

Dacă noi avem acum, de exemplu trariful la canalizare, la agenţi economici, de 1,08 lei mc, în ţară tarifele sunt de 2,03-2,04 lei mc. Noi suntem la jumătate. De la 1,08 ar creşte la 1,28 lei mc„, a adăugat Romanovschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *