Copiii care vor intra în clasele pregătitoare vor fi evaluaţi de experţi

Horia Negrescu si Dorel Baitanciuc ISJCopii care vor intra în clasa pregătitoare nu vor susţine vreun test pentru înscriere, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Horia Negrescu. Reprezentanţii IŞJ au declarat că este interzis acest lucru. Aceştia spun că în clasa pregătitoare copiii nu vor fi notaţi, în schimb vor fi consemnate absenţele.

La clasa pregătitoare va avea dreptul de a preda o persoană cu calificare de învăţător, ceea ce nu exclude educatori care au dublă specialitate. Se va aplica, în măsura posibilului, principiul continuităţii. Adică, dacă ai început clasa pregătitoare cu o anumită persoană, cu ea vei termina toată şcoala primară. Cadrele didactice care vor preda la aceste clase vor beneficia de o perfecţionare specială până la începerea anului şcolar. România are cea mai în vârstă populaţie şcolară care intră în învăţământul obligatoriu din Europa”, a precizat Horia Negrescu.

 Înainte de a fi înscrişi la clasa pregătitoare, copiii vor fi supuşi unei evaluări în urma căreia se va recomanda dacă copii care au şase ani împliniţi între 1 septembrie şi 31 decembrie 2012 vor rămâne la grupa mare, la grădiniţă, sau vor merge la clasa pregătitoare, la şcoală. Evaluarea va fi realizată de specialişti ai Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică. De asemenea, copiii care au şase ani împliniţi până la 31 august 2012 inclusiv vor alege în a merge la clasa pregătitoare sau în clasa întâi. Conducerea IŞJ este de părere că introducerea clasei pregătitoare va duce la reducerea abandonului şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *