PDL a stabilit candidaţii pentru alegerile viitoare

PDL sediu Botosani
sediu PDL Botoşani

Organizaţia din Botoşani a Partidului Democrat Liberal (PDL) a decis care vor fi candidaţii la alegerile locale viitoare. Biroul Politic Judeţean s-a reunit, joia trecută, într-o şedinţă la Flămânzi, în cadrul căreia au fost discutat rezultatele sondajelor de opinie realizate la cererea partidului.

Astfel, în urma acestor rezultate, PDL ştie care îi vor fi candidaţii la funcţia de primar. Surse din partid susţin că 99% din actualii primari în exerciţiu ai partidului vor candida pentru un nou mandat.

Singurele probleme sunt înregistrate la Mileanca, unde actualul primar, Ioan Ursachi, nu mai poate candida din cauză că este dovedit ca fiind fost colaborator al Securităţii, dar şi la Suliţa, unde primarul Costinel Ciubotaru este suspectat de colaborare cu fosta Securitate a regimului comunist. În cazul actualului primar de Suliţa situaţia nu este definitivă, el având pe rol un proces în care încearcă să îşi dovedească nevinovăţia.

Un singur primar, din Colegiul Dorohoi, nu va mai intra în cărţi pentru un nou mandat, date fiind rezultatele slabe ale acestuia.

Situaţia a fost clarificată şi în cazul candidatului PDL pentru Consiliul Judeţean. Surse din partid susţin că Ţâbuleac va candida din nou, în proporţie de peste 90%, din partea actualului partid de guvernământ. Candidatura se bazează pe sondajele partidului, care îl poziţionează pe Ţâbuleac în faza altor potenţiali candidaţi din partid, dar şi în faţa principalului său contracandidat, liberalul Florin Ţurcanu.

Decizia finală în cazul candidatului la CJ urmează a fi luată de conducerea centrală a partidului, însă aceasta va ţine cont de propunerile venite de la Botoşani.

Tot conducerea centrală a PDL va stabili şi candidatul la Primăria Botoşani, care, fără niciun dubiu, va fi preşedintele partidului, Cătălin Flutur.

Cât priveşte candidaţii la alegerile parlamentare, aceştia nu au fost discutaţi, atâta timp cât ei nu au fost luaţi în calcul la realizarea sondajelor de opinie realizate la sfârşitul anului trecut.

Calendarul stabilirii candidaţilor la locale şi parlamentari urmează a fi fixat imediat ce Curtea Constituţională se va pronunţa cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea Legii privind comasarea alegerilor. În cazul în care legea va fi considerată neconstituţională şi alegerile se vor derula la termen, PDL, dar şi celelalte partide vor fi nevoite să grăbească ritmul oficializării candidaţilor la locale.

În cazul comasării, va fi timp suficient pentru stabilirea candidaţilor la locale şi parlamentare.

13 thoughts on “PDL a stabilit candidaţii pentru alegerile viitoare

  1. prostii. ia vedeti ceva monseur prefect si onorabili conducatori ai pdl : INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
    SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL
    Dosar nr. 31492 / 3/ 2008
    DECIZIA nr. 5238
    Sedinta publica de la 19 noiembrie 2009
    Presedinte : – Iuliana Riciu – judecator
    – Carmen Ilie – judecator
    – Emanuel Albu – judecator
    – Alina Homutescu – magistrate asistent
    La 12 noiembrie 2009 sa luat in examinare recursul declarat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii impotriva Sentintei civile nr. 849 din 3 martie 2009 a Curtii de Apel Bucuresti – sectia a VIII a a Contencios Administrativ si fiscal. Dezbaterile au fost consemnate in incheierea cu data de 12 noiembrie 2009, iar pronuntarea deciziei s-a aminat la 19 noiembrie 2009.
    CURTEA
    Asupra recursului de fata;
    Din examinarea lucrarilor din dosar, constata urmatoarele:
    Prin cererea formulate la data de 22.08.2008, reclamantul Consiliul Nati-onal pentru Studierea Arhivelor Securitatii a solicitat instantei constatarea calitatii de colaborator al securitatii a piritului Ciubotariu Costinel.
    In motivarea cererii, reclamantul a aratat ca piritul a fost recrutat in cali-tate de colaborator pentru supravegherea informativa a Scolii Generale de 10 ani din Sulita judetul Botosani, semnind un angajament prin care a preluat nu-mele conspirativ ,, Marinescu”.
    A mai aratat reclamantul ca din rapoartele si notele de analiza reese ca piritului i sau trasat sarcini de informare cu privire la nereguli ce ar putea sa apara in cadrul scolii, iar pe parcursul colaborarii a furnizat mai multe informatii pe linie de securitate, toate materialele avind valoare informativa.
    Prin incheierea de sedinta din 5.12.2008, Tribunalul Bucuresti, initial investit cu solutionarea cauzei, a scos dosarul de pe rol si la inaintat Curtii de Apel Bucuresti, in temeiul art. 34 din OUG nr. 24/2008.
    Prin Sentinta civila nr. 849 din 3 martie 2009 a Curtii de Apel Bucuresti- sectia a VIII a Contencios Administrativ si fiscal , actiunea formulate a fost respinsa ca neintemeiata.
    Pentru a pronunta aceasta hotarire, prima instant a a retinut, in esenta, ca reclamantul nu a depus la dosarul cauzei nici o nota informativa redactata de pirit in conditiile angajamentului de colaborare, imprejurare consemnata si in nota de constatare.
    Totodata, prima instanta a retinut ca din rapoartele si notele de analiza nu reese ca piritul ar fi furnizat date sau informatii cu privire la activitatile sau atitu-dinile potrivnice regimului totalitar comunist si care au vizat ingradirea drepturi-lor si libertatilor fundamentale ale omului, respective dreptul la viata private, la libertatile opiniilor si libertatea de exprimare (art. 17 si 19 din Pactul privind Drep-turile Civile si Politice), dreptul la libertatea cuvintului si opiniilor (art.28 din Constitutia Romaniei din 1965).
    Faptul ca acestea nu au fost urmate de cercetari si repercursiuni impotriva vreunor persoane vizate de informatiile date nu prezinta importanta intrucit le-giuitorul, la stabilirea calitatii de colaborator, nu a impus si conditia ca respecti-vele persoane sa fie investigate de Securitate. Este evident ca informatiile date de intimatul-pirit oricit ar fi putut fi folosite la dosarele persoanelor la care se refera acestea.
    In raport de cele retinute se apreciaza ca in cauza sint indeplinite conditiile prevazute de art. 2 lit. b din OUG nr. 24/2008 , privind accesul la propriul dosar si desconspirarea Securitatii, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel ca prima instant a pronuntat o hotarire cu aplicarea gre-sita a legii, urmind a fi retinuta situatia prevazuta de art. 304 punct 9 din Codul de procedura civila.
    Inalta Curte , date fiind considerentele expuse, in temeiul art. 312 teza 1 aliniat 3 coroborat cu art. 20 din Legea nr. 554/2004, cu modificarile si comple-tarile ulterioare, va admite recursul declarat de Consiliul National pentru Studie-rea Arhivelor Securitatii , va casa sentinta recurata, va admite sesizarea recla-mantului si va constata calitatea de colaborator al Securitatii a piritului Ciubotariu Costinel.
    Pentru aceste motive, in numele legii,
    DECIDE:
    Admite recursul declarat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii impotriva sentintei civile nr. 849 din 3 martie 2009 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII a contencios administrative si fiscal.
    Caseaza sentinta atacata si admite sesizarea Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si constata calitatea de colaborator al securitatii a intimatului –pirit CIUBOTARIU COSTINEL.
    Irevocabila.
    Pronuntata in sedinta publica, astazi 19 noiembrie 2009. (23.156)

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    băăăăăăăă……..am înnebunit cu toții ! nu mai glumiți cu viitorul, bunastarea, speranta oamenilor si sprijinul PD-L…Afisati Lista rusinii (a celor ce ne-au taiat 25 %) si ….la treaba – sa nu-i mai vedem si sa auzim de ei niciodata. In privinta celorlalti ….oricum nu mai voteaza nici dracu’ samanta de pdl-ist.

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Sunt rusu, seful pupincuristilor de serviciu al pd-l. Imi fac treaba foarte bine. Sunt prezent cu comentarii laudative la adresa partidului pe fiecare site. Puteti verifica. Ma pricep foarte bine la pupat in fund.

  4. Pentru comentatorii slugoi ai lui Flutur si ai PDL-ului,numai de bine,mai au un pic si vor zbura impreuna cu adulatul lor si toata gasca portocalie.

  5. Deputatii PDL au stat multa vreme pana sa aleaga niste oameni competenti pentru a ne ajuta tara…ceilalti aleg maselele stricate ale politicii

  6. domnilor chiar nu va dati seama nici in ultimul ceas ca PDL..l este un pardit expirat ,un partid in care majoritatea membrilor sunt oameni care au ratat afaceri,oameni certati cu legea ,intrun cuvant oameni care stau sub ,,umbrela”,SPERAM SA SCAPAM CAT MAI REPEDE DE EI SI LEGEA SA SI FACA DATORIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *