Rodica Huţuleac, preşedintele CAS Botoşani: Bugetul primit acum pentru spitale este la fel ca bugetul primit în iunie anul trecut

Rodica Hutuleac, presedintele CAS Botosani
Rodica Hutuleac, presedintele CAS Botosani

Bugetul alocat anul acesta pentru spitalele din judeţ este la acelaşi nivel cu cel acordat judeţului anul trecut după clasificarea spitalelor. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Spitalul Judeţean va primi, în continuare, până la apariţia hotărârii de Guvern privind comasarea spitalelor, bugetul diminuat cu 2%. Bugete insuficiente vor primi, de asemenea, spitalele clasificate în categoria V-a, cum ar fi Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie.

Bugetul pe care îl primim noi nu este niciodată bugetul final, pentru că, conform contractului cadru şi al normelor, 10% se reţine la nivelul Casei Naţionale. Apoi, în funcţie de furnizori se reţine şi aici 10% sau 6% pentru contractare. Oricum , bugetul primit acum este cam la fel ca bugetul primit în iunie anul trecut„, a precizat Rodica Huţuleac, preşedintele CAS Botoşani.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate are termen până la sfârşitul lunii ianuarie să încheie noi contracte cu furnizorii de servicii medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *