Nicio primărie nu va putea folosi banii alocaţi de Consiliul Judeţean. Vezi motivele!

sedinta CJNicio primărie din judeţ nu va putea folosi fondurile alocate, pe 9 ianuarie, de Consiliul Judeţean. Cele 9,3 milioane de lei alocate primăriilor, care provin din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, nu vor putea fi incluse în bugetul pe 2011. Şi asta în condiţiile în care Hotărârea Consiliului Judeţean nr 1/2012 urmează a fi atacată în instanţa de contencios-administrativ.

Surse din cadrul Prefecturii au declarat, pentru BotosaniNews, că prefectul Cristian Roman va înainta, în această săptămână, o acţiune în instanţă care vizează anularea hotărârii privind repartizarea banilor din TVA şi impozit pe venit către unităţile teritorial-administrative.

Consecinţa acestei acţiuni va fi suspendarea de drept a Hotărârii CJ 1/2012, până la soluţionarea litigiului.  În aceste condiţii, autorităţile administraţiei publice locale vor putea aproba bugetele proprii, fără a include sumele alocate prin hotărârea atacată în instanţă.

După propunţarea instanţei, aceste sume vor putea fi incluse în bugete, prin rectificare bugetară.

Vă reamintim că, pe 9 ianuarie, Consiliul Judeţean a repartizat fondurile de echilibrare a bugetelor locale, însă banii au ajuns la primăriile PSD şi PNL. Ulterior, Primăria Botoşani, Primăria Călăraşi şi Instituţia prefectului au contestat bugetul, cerând consilierilor judeţeni revocarea HCJ 1/2011 prin procedura prealabilă.  Pentru că la şedinţa extraordinară în care urma să fie discutată revocarea au absentat consilierii social-democraţi şi liberali, actul normativ nu a fost modificat, astfel încât prefectul îl va ataca în instanţă.

Singura soluţie pentru ca suma de 9,3 milioane de lei să nu rămână blocată este aceea ca ea să fie redistribuită în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare a Consiliului Judeţean.

Prefectul a cerut revocarea hotărârii CJ privind repartizarea banilor. Vezi motivele!

Vezi sumele acordate primăriilor din judeţ

3 thoughts on “Nicio primărie nu va putea folosi banii alocaţi de Consiliul Judeţean. Vezi motivele!

  1. intr de ce oare tocmai anul acesta au facut fazele astea urate!!!!eu as putea sa va sugerez un rasp nuj sa mi dati voi dreptate sau nu:POATE CA E AN ELECTORAL SI AU NEVOIE DE BUGETE PENTRU A AVEA DE UND FURA PENTRU CAMPANIILE ELECTORALE!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *