Tânăr, reţinut pentru trafic cu ţigări

tigari de contrabandaUn tânăr de 28 de ani, din localitatea Racovăţ- comuna Pomârla a fost reţinut, duminică seară, după ce a fost prins având asupra sa peste 500 de pachete de ţigări. Marius Ionuţ Ciobanu a fost oprit, în trafic, pe DN 29B, în localitatea Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu,de poliţiştii de circulaţie. Efectuând controlul autoutilitarei, poliţiştii au găsit cantitatea de 540 pachete de țigări de proveniență Republica Ucraina și Republica Moldova, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.

Cercetările în cauză au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani, care au dispus faţă de Ionuţ Marius Ciobanu măsura reținerii pentru 24 ore în arestul Poliţiei Botoşani, urmând ca luni să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 țigarete marcate necorespunzător  și colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Cantitatea de 540 pachete țigarete, în valoare de 4.320 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul IPJ Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *