Comunicat de presă al femeilor social-democrate: Toate măsurile aberante luate de PDL au condus la creşterea ratei sărăciei

Organizatia de Femei a PSD constată lipsa de dialog  şi de solidaritate a celor care au adus romanilor şi implicit botoşănenilor sărăcie, coruptie si nedreptate sociala, dictatura si incompetenta.

În fata celor mai aberante măsuri luate în  ultimii ani, cetăţenii au fost obligaţi să se replieze zilnic pentru a subzista. Economia, sănătatea, educaţia, copiii şi familia toate aceste domenii, au fost călcate în picioare cu  “prioritate “ de actualul guvern. 

Pe români i-a scos în stradă sărăcia se arată într-un studiu realizat de Avangarde. De fapt toate măsurile aberante luate de PDL şi toţi cei care guvernează ţara au condus la creşterea ratei sărăciei.

Concedierile masive, reducerea salariilor, majorarea TVA cu 5%, neacordarea vreme de 2 ani a nici unei indexări a pensiilor, introducerea obligativităţii plăţii contribuţiei individuale de sănătate pentru pensionarii cu o pensie mai mare de 740 ron, impozitarea pensiilor ce depăşesc 1000 ron, reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, împovărarea românilor cu tot felul de taxe şi impozite, amânarea plăţii drepturilor câştigate în instanţă, tăierea subvenţiei la încălzire, sunt doar câteva din măsurile anti – criză aplicate românilor şi lista poate continua.

Însă, toate aceste măsuri nu i-au afectat şi pe cei din PDL şi nici pe clientela lor de partid.  Au fost  afectaţi doar oamenii simpli, pensionari, profesori, medici, funcţionari,  agricultori.

„Mai trebuie spus că toate deciziile importante pentru societate şi pentru sistemul nostru democratic au fost propuse fără niciun fel de dezbatere şi fără a se ţine cont de vocea societăţii civile. Cele mai importante legi fiind adoptate prin 14 angajari a raspunderii guvernului”, a declarat Doina Federovici, preşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Botoşani.

Iată de ce îşi strigă oamenii astăzi în stradă nemulţumirea. Pentru că s-au săturat să fie umiliţi, s-au săturat de sărăcie, pentru că sunt disperaţi. Sunt în stradă pentru a  zecea zi  pentru că Guvernul si-a pierdut legitimitatea si trebuie sa plece.

După ce a ignorat ani la rând vocea opoziţiei, acum Traian Băsescu şi PDL ignoră complet vocea străzii.

Constat însă ca, in fata protestelor oamenilor, fara sa aiba o solutie, fara sa incerce un dialog real cu oamenii, reprezentantii PDL se intorc la ce stiu ei cel mai bine –  să mină, să dezinformeze, să manipuleze.

Doina Federovici este de parere  că PDL trebuie să-şi asume greşelile făcute şi să renunţe la guvernare. Prin plecarea lor se opreste hotia, se reaseaza democratia, se stopeaza risipirea banului public”.

Am fost în toată această perioadă solidari cu cetăţenii şi de aceea cu atât mai mult astăzi  suntem alături de cei care protesteaza impotriva unui regim care a saracit tara prin furaciune si coruptie.

Doina Federovici considera ca acest protest reprezinta primul pas spre schimbarea in bine a Romaniei deoarece a fost condusă împotriva propriilor cetăţeni”.

5 thoughts on “Comunicat de presă al femeilor social-democrate: Toate măsurile aberante luate de PDL au condus la creşterea ratei sărăciei

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    SI VOI SINTETI MAI BUNI ??????
    VENITI CU SOLUTII CONSTRUCTIVE PENTRU POPOR NU CU DARIMARI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *