Poliţiştii din Botoşani în război cu şoferii sub influenţa băuturilor alcoolice. Sute de şoferi opriţi sâmbătă seară

razie alcool noaptea politia rutieraÎngrijoraţi de numărul mare de accidente produse de şoferi sub influenţa alcoolului, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere au demarat razii împotriva acestora. Sâmbătă seară,  48 de lucratori de poliţie au pus etilotestele la 275 de şoferi. 

Patru dintre aceştia au fost găsiţi conducând sub influenţa alcoolului. Doi aveau alcoolemie peste limita legală şi s-au ales cu dosare penale. Este vorba despre un bărbat de 57 de ani din Fălticeni, Gheorghe Ungureanu, care a fost prins la Corni şi de un bărbat de 51 de ani din Dorohoi, Valentin Pasăre, prins la Ibăneşti. Patru aveau alcoolemie până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi s-au ales cu amenzi şi permisul suspendat.

Acţiunea privind combaterea consumului de băuturi alcoolice se organizează la nivelul întregului judeţ, în toate localităţile urbane. În urma analizei situaţiei operative pe 2011, s-a constatat că una dintre privicipalele cauze generatoare de accidente grave este consumul de băuturi alcoolice„, a precizat comisarul Teodor Orhei, ofiţer la Serviciul Poliţiei Rutiere Botoşani.

În timpul raziei de sâmbătă seară, au fost reţinute cinci permise şi dictate 91 de amenzi, pentru diferite contravenţii.

În anul 2011, în judeţul Botoşani s-au înregistrat 100 accidente rutiere grave şi  accidente uşoare, în urma cărora 20  persoane şi-au pierdut viaţa, 89 au fost grav rănite, iar alte 339 au fost rănite uşor.          

Principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie continuă să fie abaterile săvârșite de pietoni (in 35 de cazuri), viteza neadaptată la condițiile de drum  (17 cazuri), conducerea sub influența alcoolului (12 cazuri) şi neacordarea priorității de trecere pietonilor (12 cazuri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *