Concurs judeţean dedicat lui Eminescu pentru copii cu nevoi speciale

concurs elevi nevoi specialeCentrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani şi Şcoala nr 10 a organizat în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ”M.Eminescu”, secţia Biblioteca de limbi străine, în data de 20 ianuarie, un Concurs literar-artistic despre opera şi viaţa poetului M.Eminescu.

Concursul Judeţean, aflat la prima ediţie, este destinat copiilor cu nevoi speciale din şcolile de masă din judeţul Botoşani.

Profesorul Paraschiva Ungureanu, coordonatorul proiectului, susţine că acţiunea are ca scop atât marcarea a 162 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, dar şi de nevoia de socializare a copiilor cu cerinţe educative special din diferite şcoli de masă din judeţ şi de antrenare a lor în acţiuni educative şcolare şi extraşcolare diverse.

S-au remarcat elevii de la Şcoala cu cls.I-VIII din Truşeşti, prof. Lenuţa Coţovanu, elevii de la Şcolile nr.3, 4, 12, prof.Mihai Delia, elevii de la Şcoala nr 4 din Dorohoi, prof. Diaconescu Adrian Stelian, elevii de la Şcoala nr 10, prof.Pansela Ungureanu, elevii de la Şcoala nr.2 şi 3 din Botoşani, prof.Mihaela Apostu şi prof.Adăscăliţei Antonica

           “Obiectivele urmărite sunt terapie prin arta literară, sărbătorirea într-un cadru festiv a  Luceafarului poeziei româneşti, recunoaşterea valorilor naţionale, cunoaşterea universului copilariei poetului M.Eminescu, stimularea deprinderilor literar-artistice, a plăcerii de a asculta şi reţine şi recita versuri, de a asculta şi reactualiza poveşti, povestiri, basme şi dezvoltarea spiritului  cooperant şi competitiv, a muncii în echipă”, a spus Ungureanu Paraschiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *