Liceul din Vorona ar putea fi închis din cauza datoriilor

Grup Scolar Stefan cel Mare si Sfant VoronaGrupul Şcolar Ştefan cel Mare şi Sfânt din Vorona, dar şi şcolile şi grădiniţele din subordine, ar putea să îşi inchida porţile. Motivul este acela că unitatea are datorii faţă de o firmă de construcţii care a început, în 2007, ridicarea unui campus şcolar. Firma Condacia a câştigat în instanţă dreptul de recuperare a banilor, iar unitatea de învăţământ este executată silit. Administraţia liceului, dar şi a comunei susţine că vina aparţine Ministerului Educaţiei, care s-a angajat să finanţeze campusul.

Construcţia campusului şcolar a început în urmă cu cinci ani, în baza unei hotărâri de Guvern, care prevedea expres atât unităţile de învăţământ care vor beneficia de campusuri şcolare, cât şi faptul că Ministerul Educaţiei este cel care asigură fondurile.

Pnetru că puterea s-a schimbat, realizarea campusului nu a mai constituit o prioritate, iar lucrările au fost sistate. Firma de construcţii patronată de Tonino Boldea a cerut bani pentru ceea ce s-a realizat, însă Ministerul Educaţiei nu a mai făcut nicio plată. Aşa că societatea s-a îndreptat în instanţă împotriva liceului şi, deşi liceul nu avea nicio treabă cu finanţarea, instanţa a decis că Grupul Şcolar Ştefan cel Mare şi Sfânt este bun de plată. Executarea silită a început în scurt timp, iar din noiembrie 2011 conturile liceului sunt blocate. Instituţia este în imposibilitatea să îşi achite utilităţile, iar sistarea energiei electrice va bloca complet activitatea.

Directorul Mihai Gicoveanu spune că internetul şi telefonia au fost sistate în această săptămână, însă au fost reluate după discuţii cu furnizorii.

Administraţia din Vorona cere sprijinul autorităţilor pentru deblocarea situaţiei de la liceu. Primarul Aurel Ştefan a avut discuţii cu prefectul cristian Roman, cu conducerea Inspectoratului Şcolar, cu deputatul Cătălin Buhăianu în vederea găsirii unei soluţii.

Liceul din Vorona şi şcolile arondate au peste 1.800 de elevi. Neplata utilităţilor va determina blocarea întregii activităţi educaţionale.

6 thoughts on “Liceul din Vorona ar putea fi închis din cauza datoriilor

  1. eu sunt gigi contra pdl-istul si ma doare in cot de tonino si de elevi, ce-mi spune aduta la ceas de seara aia fac, sic…sic

    1. Domnule Gica, daca va doare-n cot de elevi si sunteti contra PDL atunci incercati sa va vedeti de ale dvs.! Nu va mai obositi sa da-ti comentarii care poate pe unii ii deranjeaza! Si da, sa stiti ca ne deranjeaza! Eu sunt din Vorona si nu va permit sa spuneti lucruri la adresa noastra. Si totusi, chiar daca sunteti contra PDL la elevi acestuii liceu nu va ganditi? Atunci, scuzati-ma ca va spun, dar sunteti cel mai mare egosit din lumea asta;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *