Investiţii botoşănene de peste 10 milioane de euro discutate la Bucureşti

Directorul Modern Calor, Ioan Diaconu
Directorul Modern Calor, Ioan Diaconu

O nouă întâlnire a reprezentanților Comisiei Europene și ai Ministerului Mediului cu forurile de conducere botoșănene va avea loc săptămâna viitoare la București. Subiectul discuțiilor îl constituie extinderea finanțării din fonduri europene (în cea mai mare parte), pentru investiții suplimentare în încălzirea centralizată.

Conducerea Primăriei Botoșani, alături de directorul general al societăţii Modern Calor SA va prezenta lista lucrărilor ce nu au fost prinse în proiectele de modernizare a sistemului de termoficare, finalizate sau aflate în derulare. Noua aplicație de finanțare europeană va include reabilitarea a 7 rețele secundare din ansamblurile de locuințe Textil, IUPS, Electro, Condacia, Miorița, Armonia și Marchian 2, modernizarea a 15 puncte termice, achiziția unor electropompe de circulație, precum și racordarea a 21 de noi mari consumatori la rețeaua primară. Un sistem de supraveghere, culegere date, transmisie, și comandă de la distanță, înlocuirea unui număr de 1416 contori de energie termică de tip mecanic, de la nivelul branșamentelor, cu unele noi și reabilitarea unui rezervor de păcură sunt de asemenea luate în calcul pentru noul proiect.

Toate segmentele de lucrări au menirea să completeze modernizările făcute pe sursa de producție și pe rețelele de transport, astfel încât să asigure botoșănenilor un sistem de termoficare modernizat 100%. Botoșaniul este unul dintre puținele municipii din țară care se poate lăuda cu acest lucru”, declară Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.    

Valoarea totală a obiectivelor avute în vedere depășește 12 milioane de euro, iar, conform graficului dorit de Comisia Europeană, aplicația de finanțare trebuie elaborată și aprobată în termenul cel mai scurt.

2 thoughts on “Investiţii botoşănene de peste 10 milioane de euro discutate la Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *