Prefectul Cristian Roman acuzat de abuz in serviciu de social-democratii botosaneni

Gheorghe Marcu, Stefan Tarca si Costica Macaleti PSDReprezentantii PSD Botosani il acuza pe prefectul Cristian Roman de abuz in serviciu. Liderul PSD Botosani, Gheorghe Marcu, motiveaza ca reprezentantul Guvernului in teritoriu a luat in ultima vreme o serie de decizii abuzive dind drept exemplu decizia acestuia privind contestarea bugetului, presiunile pe care le face prin controale asupra primarilor USL, dar si decizia de a ataca in contencios o decizie a Consiliului local Dingeni dupa opt luni.

Domnul prefect are o functie apolitica. Pe de alta parte, domnia sa, prin ultimele decizii pe care le ia, se incadreaza perfect in abuz de serviciu. Ii dau sugestia sa fie mai intelept, mai moderat si sa-si exercite atributiile conform regulamentului si legilor in vigoare. Este vorba de buget, de episodul de la Dingeni si presiunea pe care o face asupra primarilor si lista poate continua”, a precizat Gheorghe Marcu.

Deputatul PSD, Costica Macaleti, sustine ca in cazul Dingeni, Hotarirea de Consiliu Local privind schimbarea viceprimarului a fost atacata de prefect in contencios dupa sase luni.

Dinsul are dreptul sa atace hotarirea timp de sase luni, dar ca sa lase o perioada de sase luni ca sa atace o hotarire de CL este in neregula. De regula, hotarirea se ataca in termen de o luna. Ceva a fost in neregula daca timp de o luna nu a atacat. Este o fortare de nota la Dingeni si parerea mea este abuz in serviciu. Insista sa in repuna pe functia de viceprimar (referire la Catalin Rotundu) pentru ca este cumatru, fini, afini”, a spus Macaleti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *