Aproape 200 de botoşăneni interesaţi de locurile de muncă din străinătate

181 persoane au beneficiat de serviciile oferite de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Botosani in anul 2011

EURES reprezinta o retea de cooperare intre serviciile publice de ocupare europene si a fost creata pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in cadrul Spatiului European si Elvetia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare in cadrul acestei retele sunt sindicatele, organizatiile patronale si alti actori implicati in piata muncii. Reteaua este coordonata de Comisia Europeana.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă servicii de mediere a muncii în Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European  în calitatea sa de membru EURES.

La nivelul AJOFM Botosani, in anul 2011 , prin intermediul consilierului EURES, s-au procesat solicitarile pentru locuri de munca in spatiul european a unui numar total de 181 de persoane. Tarile cele mai solicitate au fost : Danemarca, Marea Britanie, Germania si Norvegia . Ocupatiile vizate au fost:  inginer mecanic, economist, agent vanzari, asistent medical, manageri in activitati de turism, tehnician agronom, constructor, tamplar, agricultor, agent paza, sofer, macelar, lacatus mecanic, electrician, barman, ospatar , ingrijitori batrani la domiciliu, spalator vase, patiser.

La aceasta data sunt puse la dispozitia potentialilor beneficiari un numar total de 923 locuri de munca in reteaua EURES .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *