Titularizare pe post doar pe un an. Măsura ar putea fi luată de Inspectoratul Şcolar

sedinta publica cadre didactice

Viabilitatea unui post titularizabil ar putea fi redusă în acest an şcolar. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) iau în calcul reducerea viabilităţii unui post de la patru ani la un an. Măsura va fi luată urmare a scăderii populaţiei şi reducerii posturilor din învăţământ.

Acel post îl scoatem acum la titularizare pentru patru ani, cineva se titularizează şi peste doi-trei ani din lipsa populaţiei şcolare nu dispare numai respectivul post, ci şi altele două sau trei pe acea specialitate, la şcoala respectivă. Dăm falsă speranţă scoţând postul la concurs, îl ocupă cineva şi după aia peste doi-trei ani acel cineva sau altcineva trebuie să plece din sistem din lipsa populaţiei şcolare„, a declarat Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ.

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) spun însă că titularizarea pe post nu se poate face doar pe o perioadă de un an.

Atunci nu mai este titularizare. Este concurs de ocupare a unui post pe un an de zile. Viabilitatea postului didactic este constată şi validată de Consiliul de administraţie al unităţii şcolare. Atunci când stabilesc că un post este viabil pe un număr de ani, trebuie să iau în considerare şi evoluţia demografică în perioada următoare. Din datele care s-au prezentat la IŞJ, într-adevăr se constată o scădere a numărului de elevi pe următoarea perioadă de timp, fapt care ar putea conduce la vacantarea unor posturi pe o perioadă mai mică de patru ani. Nu ştiu dacă pentru toate posturile poate fi luată această decizie, dar este şi asta o măsură”, a spus Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani.

2 thoughts on “Titularizare pe post doar pe un an. Măsura ar putea fi luată de Inspectoratul Şcolar

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Nu se aplică LEGEA? În noua Lege a Educaţiei Naţionale NU EXISTĂ titularizare pentru un an!

  2. liviu ,poti fi de acord cu asemenea tampenie??cu subiecte facute pe plan local,corectate tot aici…..titularizare pe un an…multa minte le mai trebuie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *