Skoda Octavia, căptuşită cu sute de pachete de ţigări de contrabandă

tigari de contrabanda ascunse in caroseriePoliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat miercuri seară un cetăţean român care transporta cu autoturismul personal 12.120 ţigarete, timbrate Republica Moldova. Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă şi evaziune fiscală. De asemenea, autoturismul acestuia a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Miercuri seară, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră botoşăneni au oprit pentru control în localitatea Dragalina, un autoturism marca Skoda, înmatriculat în România, condus de Daniel S., cetăţean român în vârstă de 29 de ani.

tigari de contrabanda ascunse sub aripiLa controlul efectuat asupra vehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că există spaţii amenajate, respectiv în bordul autoturismului, în spatele torpedoului, în locaşul pentru airbag, în portbagaj şi în aripile laterale faţă, în care sunt ascunse ţigări.

În total, în aceste locaşuri au fost găsite 12.120 ţigarete, marca Plugarul, timbrate R. Moldova. Autoturismul a fost condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, iar în timpul cercetărilor bărbatul a declarat că ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din Dorohoi.

Ţigările, în valoare de 5325 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Botoşani. Pe numele lui Daniel S. s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, competent în soluţionarea cauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *