Accident grav şi spectaculos la Podeni. Maşină căzută într-un râu

accident podeni1Doi bărbaţi au fost răniţi în urma unui grav, însă, în acelaşi timp, spectaculos accident produs pe raza comunei Corlăteni din judeţul Botoşani. Maşina în care se aflau cei doi a căzut în râul Jijia.

Într-o curbă la dreapta, şoferul maşinii, Marcel Pălii, din oraşul Siret- Suceava, a pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-un pârâu din apropiere. Maşina a zburat 50 de metri, s-a rostogolit in aer atingand de 3 ori pămantul, când cu botul, când cu spatele şi apoi a plonjat în Jijia.

accident podeni1Atât şoferul de 60 de ani, cât şi pasagerul din dreapta, Constantin Duduţă, de 55 de ani, au rămas încarceraţi, iar maşina a stat în apă, sub pod, cel puţin jumătate de oră fără să fie văzută de nimeni.

Unul dintre bărbaţi a apucat să sune la 112, iar echipele de descarcerare şi de ambulanţă au ajuns la faţa locului.

Având în vedere poziţia maşinii, dar şi faptul că de pe mal până la apă erau cca 2 metri, şeful gărzii de intervenţie a luat decizia de a desfăşura toate operaţiunile de salvare de pe scările din dotarea autospecialelor. „A fost o operaţiune extrem de dificilă, având în vedere faptul că descarcerarea s-a executat de pe scara culisabilă şi scara de fereastră, echipamentele fiind foarte greu de manevrat. Primul a fost scos pasagerul din dreapta. Pentru salvarea şoferului, am fost nevoiţi să tăiem portiera şi stâlpul din  stânga- faţă”, a declarat plt. adj. Dorel Hodoroabă, şeful gărzii de intervenţie. Acţiunea a durat cca. 45 de minute.

Cei doi au fost scoşi din maşină. Şoferul avea fractură la picioare, iar celălalt pasager traumatism în zona abdominală.

accident podeni1Poliţiştii susţin că accidentul s-a produs din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum.

Şoferul a spus că din cauza poleiului şi gheţii de pe marginea drumului a derapat, a intrat în şanţ şi după aceea a intrat în albia pârâului. la mijloc pare a fi vorba de viteză neadaptată la condiţiile de trafic şi de carosabil„, a declarat agentul Cristian Petcu de la Poliţia Rutieră Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *