Clasele pregătitoare vor funcţiona în şcoli. Unităţile de învăţământ vor trebui să se doteze corespunzător

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ
Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ

Clasa pregătitoare va funcţiona, din anul şcolar viitor, în şcoli, nu în grădiniţe, a anunţat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Daniel Botezatu. Clasele respective vor trebui dotate cu mobilier specific, cu fonduri care ar trebui alocate de primării.

Avenit de la Minister un necesar de dotare minimală a acestor clase, cu mobilier specific clasei pregătitoare şi este clar că în acea clasă nu pot învăţa decât dimineaţa copiii de clasa pregătitoare. Nu pot fi aduşi alţi elevi după amiază, pentru că mobilierul nu permite. Am trimis unităţilor de învăţământ o adresă prin care am solicitat să rezolve această problemă„, a precizat Daniel Botezatu.

Acesta a precizat că deocamdată nu se cunosc, la nivelul învăţământului botoşănean, învăţătorii care vor prelua clasa zero.

Există posibilitatea de a se bace step by step şi la clasa pregătitoare. Principala reţinere pe care o văd din discuţiile cu unii părinţi, este aceea că nu au cu cine lăsa copiii. De aceea în cercăm ca în măsura posibilităţilor să organizăm clase de step by step. În situaţii izolate, unde şcoala nu dispune de spaţiu se poate organiza clasa pregătitoare la grădiniţa arondată ca structură„, a mai spus Botezatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *