Jandarmii din Botoşani au pierdut, în 2011, 27 de angajaţi

jandarmi BotosaniInspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Botoşani a pierdut, în 2011, nu mai puţinde 27 de angajaţi, potrivit datelor din bilanţul prezentat, marţi, de şeful IJJ, colonelul Constantin Moroşanu.

Potrivit cifrelor, IJJ a rămas, anul trecut, fără doi ofiţeri, 22 subofiţeri şi trei angajaţi ca personal contractual. Pierderile de personal s-au produs ca urmare a trecerii în rezervă sau în retragere, astfel: şase subofiţeri ca urmare a demisiei, cinci subofiţeri ca urmare a reorganizării, iar un subofiţer ca urmare a mutării. De asemenea, un ofiţer şi zece subofiţeri au fost clasaţi medical ca urmare a unor decizii medicale.

Unui număr de trei angajaţi personal contractual  le-a încetat contractul individual de muncă cu unitatea, iar un ofiţer, Ionel Moroşanui, a decedat la finalul anului.

În acest moment, inspectoratul mai are la dispoziţie în vederea încadrării un număr de  trei subofiţeri şi un personal contractual în preaviz.

Potrivit bilanţului, activitatea de recrutare a candidaţilor pentru instituţiile militare de învăţământ a cunoscut un progres calitativ faţă de anul precedent. Comparativ cu anul 2010, când au fost recrutaţi 330 de candidaţi, din care 166 de candidaţi selecţionaţi pentru concursul de admitere şi 19 candidaţi declaraţi „Admis”, în anul 2011 se constată o scădere a numărului de candidaţi recrutaţi şi selecţionaţi pentru instituţiile de învăţământ, dar o creştere a numărului de candidaţi declaraţi „Admis”, astfel: 101 candidaţi recrutaţi, 62 candidaţi selecţionaţi pentru concursul de admitere şi 22 candidaţi declaraţi „Admis” (3 la Academia de Poliţie şi 19 la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *