Şedinţa extraordinară a CJ, suspendată din lipsă de cvorum

CJ Botosani- sedinta doar cu PDL si PRM, fara USL
CJ Botosani- sedinta doar cu PDL si PRM, fara USL

Şedinţa extraordinată de Consiliu Judeţean, de marţi, a fost revocată, din cauză că nu a întrunit cvorumul necesar. La şedinţă au participat doar nouă consilieri ai PDL şi doi ai PRM, cei 20 de consilieri USL boicotând şedinţa. De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, le-a spus consilierilor judeţeni prezenţi că a fost înştiinţat şi în scris de unul din cei doi vicepreşedinţi de Consiliu Judeţean că nu vor fi prezenţi la şedinţa de marţi consilierii PSD şi PNL. Pe ordinea de zi a şedinţei figura un singur proiect, respectiv de revocare a Hotărârii privind repartizarea bugetelor către primării.

 Vezi sumele acordate primăriilor din judeţ

Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL numără 20 şi fără ei nu putem îndeplini cerinţele de cvorum. Prin urmare, convocarea pe care am făcut-o pentru astăzi, nu poate să-şi atingă scopul, aşa încât sunt nevoit procedural să constat lipsa de cvorum şi, de asemenea, faptul că nu sunt întrunite cerinţele regulamentare pentru a desfăşura o şedinţă a CJ, fie ea şi cu caracter extraordinar„, a precizat Mihai Ţâbuleac.

Consilierii judeţeni ai PRM şi PDL au criticat aspru poziţia adoptată de colegii lor din PNL şi PSD.

Aseară au fost încăciulaţi la proteste şi acum nu au venit la şedinţă. Aşa de prost o duc…”, a spus consilierul PRM Eugen Niţură.

Faptul că ai noştri colegi nu sunt prezenţi astăzi, aici, demonstrează încă o dată că nu au nicio posibilitate să explice gestul absolut nepotrivit pe care l-au făcut„, a spus Mihai Ţâbuleac.

Critici au fost aduse şi de consilierul judeţean Vasile Andrieş. Acesta a declarat că absenţa consilierilor judeţeni ai USL reprezintă o bătaie de joc la adresa populaţiei judeţului.

Ei au demonstrat că îşi bat joc într-adevăr de noi, dar nu îşi bat joc numai de noi, ci de locuitorii judeţului şi în special de locuitorii municipiului Botoşani„, a precizat Andrieş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *