Prefectul Cristian Roman: Fac un apel către consilierii judeţeni şi îi chem la responsabilitate

prefectul Cristian Roman
prefectul Cristian Roman

Consilierii judeţeni ar putea fi convocaţi într-o nouă şedinţă de Consiliu Judeţean, în cazul în care nu se vor prezenta marţi, la şedinţa extraordinară care are ca punct pe ordinea de zi un proiect privind revocarea Hotărârii privind repartizarea bugetului către primării. Anunţul a fost făcut, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de prefectul Cristian Roman.

Domnul preşedinte are timp în 30 de zile să răspundă la solicitarea mea, iar eu am timp şase luni de zile să atac hotărârea la instanţa de contencios. Primăriile vor funcţiona pe bugetul de anul trecut până la data de 6 februarie, iar dacă bugetele locale nu sunt adoptate, Finanţele Publice blochează transferul de sume prin Trezorerie către unităţile-administrativ teritoriale, ei putând folosi sume doar din veniturile proprii pe care le încasează de la cetăţeni. Imaginaţi-vă în Broscăuţi, în Adăşeni sau în Dimăcheni ce venituri colosale or să facă primăriile respective„, a precizat prefectul.

Acesta a îndemnat consilierii judeţeni la responsabilitate şi a atras acestora atenţia că „nu este joacă. Sunt lucruri serioase„, a adăugat Cristian Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *