Comunicat USL: Hotărârea 1/2012 este legală. Consilierii judeţeni USL consideră neîntemeiată convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean

sedinta Consiliul JudeteanAvând  în vedere adresa Instituţiei Prefectului adresată Consiliului Judeţean Botoşani , privitoare la reanalizarea şi revocarea Hotărârii nr.1/2012 privind repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unităţi administrativ – teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, precum şi pentru susţinerea proiectelor şi programelor de dezvoltare locală pe 2012, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, USL aduce la cunoştinţa opiniei publice că, în urma analizei efectuate de specialiştii alianţei hotărârea în cauză este conformă cu legile în vigoare şi nu poate fi atinsă de nulitate.

Mai mult, repartizarea sumelor diferitelor comunităţi locale este atributul stric al Consiliului Judeţean, iar  atribuţia Instituţiei prefectului este aceea de a verifica încadrarea juridică a actului adoptat, oportunitatea sau destinaţia sumelor alocate din buget. Aşadar Consiliul Judeţean este cel care stabileşte priorităţile şi oportunitatea alocării sumelor către unităţile administrativ-teritoriale iar nu Instituţia Prefectului sau instanţele de judecată.

Prin urmare apreciem ca perfect legală Hotărârea nr.1/2012 a Consiliului Judeţean Botoşani şi vă aducem la cunoştinţă faptul că nu îndeplineşte condiţiile cerute pentru ca un act administrativ să fie declarat nul.

Având în vedere legalitatea acestei hotărâri, consilierii judeţeni ai USL consideră ca neîntemeiată convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean care să aibă ca ordine de zi reanalizarea şi revocarea Hotărârii nr.1/2012, se precizează într-un comunicat al USL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *