Bugetul primăriilor din judeţ, rediscutat în şedinţa de Consiliu Judeţean de marţi

sedinta extraordinara CJ ianuarie 2012Consilierii judeţeni au fost convocaţi, marţi, într-o nouă şedinţă de Consiliu Judeţean, pentru a rediscuta bugetul primăriilor din judeţ. Acest lucru se întâmplă la numai o săptămână după ce consilierii USL au decis repartizarea unor sume importante de bani către primăriile PSD şi PNL. 

Şedinţa de marţi are pe ordinea de zi un singur punct, respectiv un proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii nr.1 din 2012 privind repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, precum şi pentru susţinerea proiectelor şi programelor de dezvoltare locală.

În proiectul de hotărâre se menţionează faptul că, Consiliul Judeţean a fost convocat urmare a adresei Instituţiei Prefectului, a unei adrese a Primăriei municipiului Botoşani, dar şi a unei adrese primite de la Primăria Călăraşi, prin care cele două unităţi administrativ teritoriale contestă bugetul repartizat invocând încălcarea prevederilor legale.

În cazul în care nu se revocă hotărârea adoptată lunea trecută, Instituţia Prefectului şi-a declarat intenţia de a promova o acţiune în instanţa de contencios administrativ având ca obiect anularea actului administrativ.

Şedinţa de CJ a fost programată la ora 14,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *