Noi tentative de a organiza o manifestaţie pro SMURD

protest pro SMURD la BotosaniUn număr mic de botoşăneni a încercat, din nou, duminică, să organizeze la Botoşani, acţiuni de solidaritate cu Raed Arafat, fondatorul SMURD. Duminică la prânz, în faţa Muzeului Judeţean, câţiva oameni, printre care şi preşedintele BNS Botoşani, Vasile Chiru, vicepreşedintele BNS, Dumitru Aionesei, şi liderul Partidului Ecologist Român, Mircea Costea, au încercat să atragă atenţia asupra acestei probleme, însă gestul lor a fost înţeles de doar alte patru persoane.

Se pare că mesajul organizării acţiunii a fost transmis pe Facebook, însă rezultatele au fost extrem de slabe.

Dintotdeauna a fost lipsă de solidaritate la nivel de Botoşani. Asta e situaţia! Ăsta e românul! Ăsta e moldoveanul! Eu pur şi simplu, faţă de ceea ce se întâmplă la nivel naţional, sunt total dezamăgit. Părerea mea nu contează. părerea celor mulţi care stau acasă şi se uită la televizor contează„, a spus Chiru.

La rândul său, Mircea Costea a spus că ieşirea în stradă este în semn de nemulţumire faţă de Traian Băsescu, dar şi de solidaritate faţă de Raed Arafat, „care a făcut ceva în ţara asta, iar alţii vor să distrugă”.

protest pro SMURD la BotosaniMă doare sufletul când ştiu că am un preşedinte care pur şi simplu a venit ca o ţaţă şi l-a demis. Aş vrea un preşedinte mai reprezentativ. Ăsta nu mă reprezintă„, a spus Costea.

Un alt grup, format din alte şapte persoane, se afla în acelaşi timp la o distanţă de circa zece metri de grupul din care făcea parte şi Vasile Chiru, însă oamenii au refuzat să spună pentru ce au venit acolo.

Ulterior, în jurul orei 16.00, alţi circa 20 de protestatari s-au adunat în faţa Primăriei. Ei npurtau nişte coli înscripţionate cu mesajul „Cred în solidaritate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *