Elevii cercului de Fizică aplicată-electronică de la Palatul Copiilor Botoşani, pe podium la Concursul „Proiectul anului”

microsumo-proiectInceput de an promitator pentru elevii cercului de Fizica Aplicata-electronica, automatizari, robotica de la Palatul Copiilor Botosani. In aceasta perioada s-a participat la prima editie a concursului „Proiectul anului” organizat de Mecatronica.EU, (www.mecatronica.eu/tag/proiectul-anului-2011/ ) cu 2 proiecte.

Proiectul „MICROSUMO”autor Voiniciuc Constantin, a incantat juriul si vizitatorii siteului si a obtinut Premiul I – sectiunea populariate.

 Microsumo este un mic robotel inteligent, de 5/5/5 cm si doar 78 grame,  dar care include multa tehnica si inteligenta. Robotelul este dotat cu senzori pentru a depista adversarul si a ataca, dar totodata sa nu depaseasca ringul.  

In cadrul unui concurs acesta va paricipa la categoria „microsumo” (sunt foarte putini robotei construiti din aceasta categorie, datorita dimensiunilor foarte mici) unde va fi cantarit(max 100g) si masurat(max 5/5/5 cm). Aceasta prima proba este eliminatorie. Va intra in ring alaturi de un alt robotel din categoria lui. Castigator este desemnat cel care reuseste sa scoata din ring adversarul.

Robotelul este  pregatit pentru a participa, la concursurile nationale si internationale de profil in anul acesta, alaturi de alti roboti creati la cerc: Roboti minisumo (10/10/10 cm), labirint, linie, viteza.

Robotica si concursurile de profil din tara sunt relativ la inceput, dar an de an se constriesc roboti din ce in ce mai performanti, diferentele intre editii fiind exponentiale.

La cercul de  Fizica Aplicata-electronica, automatizari, robotica de la Palatul Copiilor Botosani sunt in lucru si alte proiecte cu care speram sa obtinem premii fruntase anul acesta: Quatrocopter inteligent, Mana robotizata, Intrare digitala, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei de către profesorul coordonator Grigore Luisian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *