Sindicatele din invatamint se razboiesc in instanta cu Ministerul Educatiei pentru cotizatia sindicala

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Sindicatele din invatamint au deschis actiuni in instanta impotriva Ministerului Educatiei prin care solicita anularea sau modificarea ordinului care interzice colectarea cotizatiei pe statul de plata. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamint, a declarat ca o actiune in instanta a fost deschisa de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint, federatie la care este afiliata si LSI Botosani, dar si independent de sindicatul botosanean.

Speram ca actiunea sa treaca, astfel incat sa se revina la colectarea cotizatiei sindicale pe statul de plata. Probabil si alte sindicate din tara au mai atacat ordinul. Daca nu vom reusi asa, exista o alta actiune in instanta unde vom cere obligarea angajatorului la retinerea cotizatiei pe statul de plata ca modalitate de realizare a deducerii fiscale a cotizatiei sindicale, asa cum este in Codul fiscal„, a precizat Liviu Axinte.

Ministerul Educatiei a interzis printr-un ordin, din acest an scolar, ca acea cotizatie pentru sindicat sa nu se mai retina pe statul de plata salariatului, lucru care a starnit nemultumiri in rindul personalului din invatamint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *