Posturi reduse în învațământ din cauza populației școlare în scădere

O parte din cadrele didactice botoşănene îşi vor pierde posturile şi anul şcolar viitor. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că şi în anul şcolar 2012-2013 vor fi restrângeri de activitate la şcolile din judeţ şi asta din cauza populaţiei şcolare în scădere. Conducerea IŞJ împreună cu directorii de şcoli lucrează în momentul de faţă la planul de şcolarizare pe anul şcolar viitor. Acesta va fi trimis spre aprobarea Ministerului Educaţiei până la sfârşitul acestei luni.

Sunt mai puţini elevi. Numărul de clase este adaptat numărului de absolvenţi de clasa VIII-a, la care se adaugă o marjă pentru seriile anterioare„, a precizat Ada Macovei, inspector general al ISJ.

Restrangerile de activitatea vor avea loc in luna martie, potrivit unui calendar al Ministerului Educatiei. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamint Botosani, a declarat ca spre deosebire de anii anteriori, in acest an etapa restringerilor de activitate se deruleaza mult mai devreme decat anul trecut.

Vor fi situatii de restringeri. Mai sunt si cazurile de restringeri din anii anteriori care au ramas nerezolvate si posibil sa-si gaseasca rezolvare in acest an. Aceasta situatie de restringere va fi cunoscuta abia dupa ce ISJ va aproba cifra de scolarizare pe anul viitor„, a spus Liviu Axinte.

Acesta sustine ca deja sunt semnalate de catre profesori anomalii in ceea ce priveste noua miscare a personalului didactic.

Una din anomalii se refera la completarea de catedra. Exista colegi care nu-si pot asigura integral catedra intr-o scoala si an de an veneau in acea etapa numita completare de catedra. Completarea de catedra in anii anteriori se realiza in prima etapa, anul acesta se face in august, dupa ce are loc concursul de ocupare a catedrelor. Mi se pare o mare greseala„, a adaugat liderul LSI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *