Primarul de Botoşani a pus o coroană de flori la bustul lui Eminescu din Bălţi

Depunere de coroane BaltiZilele Mihai Eminescu au debutat, vineri la Bălţi, în Republica Moldova. După ce anul trecut au fost la Cernăuţi, anul acesta autorităţile şi oamenii de cultură din Botoşani s-au deplasat în Republica Moldova. Primarul Cătălin Flutur, şeful Direcţiei pentru Cultură şi patrimoniu Naţional, Dănuţ Huţu, dar şi scriitori din Botoşani şi din toate colţurile ţării au depus flori la statuia lui Eminescu de pe aleea personalităţilor din Bălţi. 

Primaurl a sublinit că importanţa lui Eminescu este foarte mare, atâta timp cât acesta este în orice moment un ambasador al Botoşaniului în orice loc de pe lume unde există români.

Dacă Botoşaniul nu era oraşul lui Eminescu ne-ar fi fost foarte greu. Aşa, brandul adună la un loc foarte mulţi oameni de cultură. De aceea, noi avem o datorie, o obligaţie de a-l slăvi pe Eminescu„, a spus Flutur.

Tot vineri după amiază, primarul, oamenii de cultură şi consulul Româniie la Bălţi, Dumitru Teculescu, au depus flori şi la statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din faţa Primăriei Bălţi.

Ulterior, patea română a avut o întâlnire culturală cu profesorii şi studenţii de la Universitatea Alecu Russo din Bălţi.

La acţiuni nu au luat parte şi autorităţile locale, Bălţiul având o administraţie comunistă pro-rusă.

One thought on “Primarul de Botoşani a pus o coroană de flori la bustul lui Eminescu din Bălţi

  1. Aţi buzunărit bugetarii, tu, chiorul, blonda şi piticul! Ştii ce a scris Eminescu despre voi, slugă portocalie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *