Cinci microbuze şcolare au fost repartizate judeţului Botoşani

microbuze scolare noiMinisterul Educaţiei a repartizat Inspectoratului Şcolar Judeţean un număr de cinci microbuze şcolare, dintr-un necesar de 30 la nivelul judeţului Botoşani. Ada Macovei, inspector general al IŞJ, a declarat că acestea vor fi distribuite comunelor Ibăneşti, Tudora, Corlăteni, Hilişeu Horia, precum şi oraşului Darabani, pentru Şcoala gimnazială Darabani „Leon Dănăilă”, de unde sunt aduşi copii de la Bajura, Ieşanca, Lişmăniţa şi Corneşti. Reprezentanţii IŞJ spun că prin alocarea acestor microbuze, elevii nu vor mai fi nevoiţi să străbată drumul până la şcoală pe jos, iar în plus vor fi mult mai bine pregătiţi.

Ne bucurăm să anunţăm că au mai venit încă cinci microbuze pentru transportul şcolarilor. Ele îşi vor începe activitatea de săptămâna viitoare. Ne-am fi dorit să înceapă chiar de luni, din prima zi a semestrului doi, însă probabil că vor mai fi câteva acte de făcut. Ele sunt distribuite funcţie de priorităţile maxime ale comunelor şi oraşelor de pe raza judeţului Botoşani„, a precizat Ada Macovei.

Pentru ca tot judeţul să fie acoperit ar mai fi nevoie de încă 25 de microbuze şcolare, pe lângă cele peste 60 deja existente în învăţământul botoşănean.

primarul comunei Ibanesti, Romica Magopet
primarul comunei Ibanesti, Romica Magopet

Primarul comunei Ibăneşti, Romică Magopeţ, a declarat că microbuzul repartizat era necesar atât pentru elevi, cât şi pentru reîntregirea bugetului propriu, având în vedere faptul că „în Consiliul Judeţean Botoşani s-a procedat la o greşeală şi o gafă impardonabilă, iar acest lucru vine să îndrepte, din punct de vedere material, bugetul comunei Ibăneşti. Mă ajută să ajung exact la acea soluţie firească de a putea funcţiona cât de cât minimal. Până acum nu se prea făcea transport, iar copiii ajungeau la şcoală obosiţi. Acest lucru vine să îndrepte din punct de vedere educaţional o problemă care era de actualitate, şi anume că în învăţământ trebuie să se investească, ca să se obţină rezultate„, a spus primarul comunei Ibăneşti.

One thought on “Cinci microbuze şcolare au fost repartizate judeţului Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *