Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Botoşani a decedat în celulă

Deţinutul a murit într-o celulă pe care o împărţea cu încă trei colegi. H.I are 32 de ani şi fusese încarcerat la Penitenciarul Botoşani pentru lovituri cauzatoare de moarte. Cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, care au şi fost la faţa locului stabilind că pe trupul deţinutului nu au fost găsite urme de violenţă. Primele concluzii arată că acesta a decedat din cauza unor probleme de sănătate.

Deţinutul a decedat ieri (nr. joi). Procurorii au fost la faţa locului şi au constatat că acesta nu prezenta pe corp urme de violenţă. S-a efectuat vineri dimineaţă necropsia, iar la necropsie a rezultat că a decedat din cauza unui infarct. Avea probleme de sănătate. I se dădea tratamentul corespunzător, însă, cu toate astea, nu a rezistat„, a precizat Titiana Ungureanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Aceasta a afirmat că vor fi făcute investigaţii medicale suplimentare şi că ancheta în acest caz va continua până la stabilirea cauzei exacte care a dus la decesul deţinutului.

Vom face investigaţii ca să nu fie şi altceva, dar nu aş crede. Ancheta continuă până se clarifică toate aspectele. Deocamdată, concluzia este că decesul s-a datorat unei morţi pe cauze naturale„, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *