Aproape 1200 de copii de șase ani care ar trebui să intre în clasa pregătitoare

Ada Macovei, inspector general al ISJ
Ada Macovei, inspector general al ISJ

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean vor definitiva pina pe 20 ianuarie planul de scolarizare pe anul viitor. In acest plan vor fi cuprinse si clasele pregatitoare. Ada Macovei, sefa ISJ, a declarat ca deocamdata nu se stie la nivelul judetului unde vor functiona aceste clase.

S-a facut o estimare cu cele doua intervale, copii de sase si de sapte ani, urmind ca in functie de conditiile existente in fiecare unitate de invatamint, de resursa umana calificata pe care o avem, sa stabilim in zilele urmatoare numarul de clase pentru fiecare unitate de invatamint. Vorbim de un proiect nou al Ministerului Educatiei, proiect care inseamna ca elevii vor sta cinci ani in invatamintul primar , teoretic cu aceeasi invatatoare care trebuie sa aiba pentru aceasta clasa pregatitoare cu dubla specializare . Este un beneficiu pentru ca s-au vazut si rezultatele slabei pregatiri in unele comunitati si in unele unitati de invatamint, acolo unde inatamintul simultan nu a dat prea multe roade si credem ca un an in plus inseamna foarte mult pentru copii, o sansa in plus la educatie. Acest an ii poate ajuta pe copii foarte mult„, a spus Ada Macovei.

Potrivit estimarilor, un numar de 1183 copii sunt in anul scolar viitor de sase ani si alti  824 copii de sapte ani. Deocamdată nu se știe când încep oficial înscrierile în clasa pregătitoare. Neoficial, acestea au început în mai multe unități din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *