O firmă din Neamţ se angajează să refacă drumul Iaşi-Botoşani

drum Iasi-PrajeniReabilitarea Drumului Judetean 282 Iasi – Botosani a fost pasata unei noi firme. Desi, la un moment dat, se parea ca artera rutieta va fi preluata de o firma din Oradea, constructorul din Iasi a gasit o solutie salvatoare, scrie Buna Ziua Iaşi. Euroconstruct Group SRL a incheiat un acord cu o firma apropiata din Piatra Neamt, Asiri International, care va subcontracta lucrarea. Discutiile inca nu au fost finalizate, cele doua firme urmand a se intalni cu reprezentantii Consiliului Judetean pentru a pune la punct toate detaliile.

Cum Euroconstruct Group se afla cu un picior in groapa, fiind aproape de insolventa, sefii CJ au cautat solutii pentru a nu pierde finantarea si pentru a nu bloca santierul. Initial, firma Selina SRL Oradea, garantul Euroconstruct Group, s-a aratat dispusa sa preia lucrarea. CJ a asteptat si raspunsul reprezentantilor Euroconstruct pentru a putea discuta direct cu Selina SRL.

Cum firma din Iasi a avansat ipoteza ca lucrarile sa fie preluate de societatea din Piatra Neamt, treaba a ajuns din nou intr-un punct mort. „Ei si-au exprimat dorinta sa inceapa lucrarile. Acum ramane de vazut„, a afirmat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Contractul cu Euroconstruct Group a fost semnat in urma cu cateva luni pentru suma de 46,7 milioane lei. Firma urma sa asfalteze in jur de 37 kilometri, pe ruta Tiganasi – Vladeni – Plugari – Sipote – limita jud. Botosani. Fie ca a fost vorba de un sir nesfarsit de contestatii, fie de indolenta constructorului, proiectul a stagnat, iar cei care au avut de suferit au fost doar locuitorii comunelor strabatute de sosea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *